2019-02-24 01:47


UDMR refuză să VOTEZE la dezbaterea moţiunii de cenzură

 |  11:21
UDMR refuză să VOTEZE la dezbaterea moţiunii de cenzură

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, dar şi parlamentarii formaţiunii, vor lua parte la dezbaterea moţiunii de cenzură, însă nu vor vota nici împotrivă, dar nici pentru demiterea guvernului Grindeanu. Hunor subliniază încă o dată că, deşi are protocol de colaborare cu PSD-ALDE, Guvernul Grindeanu a făcut "greşeli majore" în privinţa OUG.

"Noi nu vom participa la vot. Vom fi în sală. Vom participa la dezbatere, dar nu vom participa la vot. Cu conştiinţa împăcată nu poţi să votezi nici pentru moţiune, nici împotriva moţiunii. Nu se poate vota pentru că nu a arătat nimeni o altă cale şi nu are posibilitatea de a da o majoritate. E greu să votezi împotriva moţiunii, fiindcă greşelile guvernului Grindeanu au fost majore, pe care noi le-am criticat – şi ordonanţa de urgenţă, inclusive conţinutul, fiindcă au fost şi aspect care la prima observaţie nu au fost văzute – de exemplu reducerea pedepsei în cazul discriminării pe criterii de liumbă, religie, entice şamd. Sunt convins că în acest moment PSD – ALDE are majoritate. Deci nici iniţiatorii nu au crezut că vor dărâma guvernul, că altfel ar fi propus nişte soluţii alternative. Când vrei să dai jos guvernul şi cauţi parteneri trebuie să spui – vin cu următorul premier, vreau să fac următorul lucru, ăsta e proiectul meu pentru următorii ani… Deci nici ei nu cred că vor dărâma guvernul, pentru că aritmetic PSD-ALDE are peste 50% în Parlament. Deci va fi o dezbatere extrem de importantă", a declarat Kelemen Hunor, citat de Mediafax.

El a mai spus că o moţiune este oricând binevenită, fiindcă, până la urmă, "e vorba de a controla Executivul". "Este responsabilitatea Parlamentului de a face un control permanent asupra Executivului. Este un instrument constituţional care trebuie folosit ori de câte ori crede cineva că e nevoie de o dezbatere", a încheiat şeful UDMR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2017-02-07

TAGURI: kelemen hunor, udmr, motiune de cenzura, vot, refuz
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


AGATE
07 Feb 2017

Daca UDMR nu este de acord cu politica PSD este de preferat sa se delimiteze votand impotriva motiunii. Ori problema e de fapt ca au si ei coruptii lor. Hai sa fim eleganti, politicosi, sa criticam putin dar sa nu schimbam nimic. Sa fim mereu in pozitia de a castiga ceva. Sau si mai grav sa tulbure ape
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...