2018-12-16 12:57


UDMR va vota împotriva Guvernului Ponta

 |  14:49
UDMR va vota împotriva Guvernului Ponta

Preşedintele Uniunii Democrate Maghiare din România, Hunor Kelemen, a reiterat, luni, că parlamentarii UDMR vor vota împotriva Guvernului Ponta, precizând că premierul desemnat nu a cerut susţinere din partea Uniunii.

”Noi nu am oferit o astfel de susţinere, nu am iniţiat niciun acord şi cred că important este ca toate drepturile obţinute în 22 de ani să fie păstrate, să fie o guvernare echilibrată şi înţeleaptă şi sigur asta vom vedea doar după ce vom cunoaşte şi acţiunile guvernului, dincolo de programul de guvernare care nu ne satisface”, a afirmat Hunor Kelemen.

“Asta va fi propunerea mea, a noastră, către grupurile reunite şi, după cum cunosc eu, poziţia colegilor este foarte clară. Vom vota împotrivă, dar acest lucru înseamnă o poziţie constructivă. Nu înseamnă altceva decât într-o situaţie normală ca cei care se află la guvernare să-şi asigure majoritate, iar cei care se află în opoziţie folosesc toate mijloacele politice din opoziţie”, a mai adăugat liderul UDMR.

Hunor Kelemen a susţinut că UDMR a păstrat dialogul cu Uniunea Social Liberală şi când USL era în opoziţie.

”Important este să continuăm acest dialog instituţional, formal, pentru că tot ceea ce am construit am construit împreună în 22 de ani şi din acest punct de vedere eu cred că rezultatele trebuie păstrate. I-am spus premierului desemnat că astăzi vom lua o decizie în grupurile reunite la ora 13,00. , deci nu vom vota pentru acest guvern şi sigur că pe termen mediul şi pe termen lung vom analiza fiecare decizie, fiecare iniţiativă şi în funcţie de aceste decizii şi iniţiative ne vom decide cum acţionăm, fiindcă până la urmă Opoziţia trebuie să fie constructivă. Suntem interesaţi în restabilirea forţei Parlamentului şi întărirea capacităţii Parlamentului, fiindcă în orice situaţie Parlamentul trebuie să fie prima instituţie politică în România', a mai spus liderul UDMR. Despre votul parlamentarilor UDMR în comisii, Hunor Kelemen a afirmat că fiecare coleg de-al său are libertatea să voteze în funcţie de prestaţiile miniştrilor propuşi. ”Eu sunt convins că vor fi situaţii diferite, vor fi miniştri care vor primi votul nostru şi vor fi miniştri care nu vor primi votul nostru, dar nu pot să vă spun în acest moment care şi cum va primi un vot pentru că prestaţia contează', a declarat preşedintele UDMR.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-06-29

TAGURI: Kelemen Hunor, impotriva, Ponta, Guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...