2017-01-24 19:30


Udrea a dat permise de 25 de lei la bibilotecă studeţilor silitori. GALERIE FOTO!

 |  14:10
Udrea a dat permise de 25 de lei la bibilotecă studeţilor silitori. GALERIE FOTO!

Elena Udrea a acordat joi seară 80 de permise gratuite la Biblioteca Centrală Universitară (BCU) studenţilor care au avut rezultate bune la învăţătură. Proiectul face parte dintr-o campanie amplă iniţiată de Organizaţia de Tineret PDL, sub sloganul „Promovăm valorile”.

Pentru a obţine permisele, tinerii au depus documentaţia necesară la sediul PDL Bucureşti: buletinul, carnetul de student vizat şi o fotografie. S-au luat în considerare mediile din anii precedenţi de studiu, iar în cazul studenţilor de anul 1, media de la bacalaureat.

Evenimentul s-a petrecut aseară  la sediul PDL din strada Modrogan. La sosire, Elena Udrea a întrebat organizatorii: „Unde sunt tinerii? Haideţi să îi chemăm în sală, să intre. Văd că sunt doar eu cu presa, atât”. Studenţii erau pe hol, aşteptând. Au intrat temători, emoţionaţi de prezenţa camerelor şi mai ales a ministrului turismului.

În deschidere aceasta a declarat: „Când OTPDL Bucureşti mi-a spus despre acest proiect, am fost sceptică şi am întrebat: mai sunt tineri care ar dori abonamente la bibliotecă? Mai în glumă, mai în serios. Ei, uite că sunt şi vă felicit. Cred că această campanie este şi un semnal că putem să fim antimanelizare, antitabloidizare. Această generaţie despre care se spune că are apetit pentru tabloid şi pentru manelizare, uitaţi că demonstrează că într-o proporţie puternică, sănătoasă se opune acestor fenomene”.

O membră a Organizaţiei de Tineret a ţinut să menţioneze: ”Noi acordăm aceste permise gratuite la bibliotecă doare pentru că încurajăm lectura şi totodată sprijinim tinerii. Sub nici o formă, aceste permise nu au fost acordate pentru ca studenţii să devină membri ai OTPDL, după cum s-a speculat în presă”.

Totodată, Udrea a ţinut să menţioneze că pe vremea studenţiei sale modalităţile de petrecere a timpului liber erau altele, nu exista internet, iar interesul pentru citit era mare. Totodată, a ţinut să sublinieze: ”PDL promovează tineretul care este responsabil cu destinul său. Trebuie să ştiţi că viitorul se află în mâinile voastre. Sigur există şi tineri care ajung să fie promovaţi prin pile, chiar dacă pregătirea lor nu este similară cu a unui student conştiincios, ca voi”.

Ulterior, a început distribuirea permiselor strigând fiecare student în parte. Pe unii dintre ei i-a recunoscut, fiind prezenţe frecvente la PDL.

Una dintre studentele venite să îşi ridice permisul este Mazilu Mădălina, studentă în anul 2, la Facultatea de Drept, Universitatea Bucureşti. Întrebată de modul în care a aflat de campania desfăşurată de PDL Bucureşti, aceasta a declarat: ”Eu am un prieten care este membru în organizaţia de Tineret şi mi-a spus de campanie. Dar văzusem prima dată nişte afişe la metrou cu permisele gratuite oferite de PDL”.

O altă studentă este Dumitrescu Andreea, studentă în anul 2 la USAMV, care la fel venise să îşi ridice permisul la bibilotecă. La fel, şi ea ne-a declarat că a aflat despre campanie de la un prieten PDL. Interesant este că, portivit studenţilor, la venirea în partid, aveau posibilitatea să îşi facă şi poza pentru permis, deşi în mod normal, fiecare trebuia să o aducă de acasă. Totodată li s-a cerut şi numele de pe Facebook, pentru a deveni prieteni ai organizaţiei de tineret PDL. Întrebaţi dacă li s-a cerut să devină membrei ai organizaţiei, nici unul dintre ei nu a vrut să ne răspundă.

Camil Petrescu, preferatul pedeliştilor

În încheiere, Elena Udrea a făcut fotografii cu studenţi care voiau să aibă o amintire cu ea. Întrebată de jurnalişti care etse scriitorul său preferat, această a spus: Camil Petrescu. Coincidenţă sau nu, acesta este şi scriitorul preferat al premierului Boc, care a spus că ”Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război” este cartea cea mai îndrăgită. Udrea a mai menţionat că a primit o carte de-a Aurorei Liiceanu, dar abia a frunzărit-o. Întrebată despre literatura universală, Elena Udrea a început să se fâstâcească: ”Ce să vă spun... era la modă, acum vreo 10 ani, Gabriel Garcia Marquez, toată lumea îl citea. Am citit şi eu pe atunci...”.

Contravaloarea unui permis la BCU este de 25 de lei pentru studenţi. Interesant este că mulţi dintre ei nu ştiau nici măcar perioada de valabilitate a permisului, crezând că este valabil doar o lună. Valabilitatea acestuia este de un an.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-02-05

Mai multe imagini:
Udrea a dat permise de 25 de lei la bibilotecă studeţilor silitori. GALERIE FOTO!
zoom
Udrea a dat permise de 25 de lei la bibilotecă studeţilor silitori. GALERIE FOTO!
zoom
Udrea a dat permise de 25 de lei la bibilotecă studeţilor silitori. GALERIE FOTO!
zoom

Udrea a dat permise de 25 de lei la bibilotecă studeţilor silitori. GALERIE FOTO!
zoom

TAGURI: Elena_Udrea, studenţi, BCU, permise grauite, PDL BucureştiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


IRINA
16 Dec 2011

Sunt profund dezamagita,am sperat ca tinerii au verticalitate dar, se pare ca se indoaie mai "cu talent"chiar decat oamenii maturi !Pacat,pacat,pacat, ptr ca acum puteti invata sa fiti demni ,sau nu veti mai invata niciodata!!!!!
IRINA
16 Dec 2011

Apropos,de unde au aflat de aceasta "oferta': s-au impartit "fluturasi"in curtea facultatii!!!!!Rusine!Totul este o dezinformare!
CLEMENTINA
16 Dec 2011

Cultura nu dauneaza sub nici o forma!Haideti sa ne luam de culorile politice ,in loc sa ne uitam ce oameni avem in jurul nostru care nu stiu sa scrie si sa citeasca!
MARK
16 Dec 2011

Nu cred ca s-au impartit 'fluturasi' in facultati!Aceasta 'oferta' a fost intens promovata pe retelele de socializare,sau la statiile de metrou.Si care-i ideea cu verticalitatea si cu lipsa de demnitate a tinerilor? E vorba de o campanie menita sa promoveze valorile,iar miza a constat in posibilitatea de a avea acces timp de un an la informatie in cel mai cun mediu posibil.Tinerii astia au ales sa studieze ,nu sa isi piarda demnitatea,indiferent de preferintele politice.Vorbim de studenti responsabili,nu despre simpatizanti ai partidului.Si chiar de s-ar fi numarat printre ei si simpatizanti ai partidului,dreptul la alegere,la preferinte politice sta la baza democratiei ! A simpatiza cu PDL-ul,sau orice alta formatiune politica nu inseamna a fi mai putin demn !
GEORGE
17 Dec 2011

MAI TANTI NUTI TREZESTE-TE ! OAMENII MOR DE FOAME !
POPESCU
17 Dec 2011

Mai IRINA, SOCRATES SI GEORGE TREZITI-VA VOI LA REALITATE SI IMPLICATI-VA ACTIV IN VIATA POLITICA DECAT SA STATI PE BARA CA PAPAGALI SI SA CRITICATI ASTFEL DE INITIATIVE. BRAVO OTPDL-ULUI , BRAVO TINERETULUI SI SA O TINETI TOT ASA
SOCRATES
17 Dec 2011

mai popescule, ,ai sictir, de unde stii tu unde stam???este obligatoriu sa o placem pe tanti din plescoi ??? :)) sau e obligatoriu sa fin portocalii? ma si vad la miting pdl+unpr cu piedone in frunte!!!
IRINA
19 Dec 2011

Ceea e am prezentat corespunde realitatii,ceea ce a facut "ASTA" se numeste racolare politica, nicidecum stimularea celor dornici de lectura,in conditiile in care apartine unui partid de "branconieri"care nu au nimic in comun cu intelectualitatea si cultura!!!!!!!!Apropos,Popescule,esti un idiot ,atat poti tu sa intelegi......!Succes!
V
20 Dec 2011

hei,ce e cu replicile astea acide? V-ati exprimat fatis ostilitatea fata de "portocalii" si pot sa inteleg asta,sta la baza preferintelor voastre politice,pe care nu poate sa le critice nimeni,fiind dreptul vostru. Dar nu e cazul sa ne exprimam "ca pe maidan" cu atat mai mult cu cat comentariie voastre constau in critici la adresa "lipsei de intelectualitate si cultura" a partidului liberal. Ori,din ce am citit aici,lipsa de cultura si bun simt vine din partea voastra.
Random image