2018-07-18 06:14


Udrea rămâne în PDL, dar nu discută cu Blaga. Surse PDL: Amână ruperea partidului

 |  21:00
Udrea rămâne în PDL, dar nu discută cu Blaga. Surse PDL: Amână ruperea partidului

Elena Udrea a anunţat că rămâne în PDL pentru a face opoziţie USL, dar nu va discuta şi nu va negocia cu Vasile Blaga. În plus, candidata de la şefia partidului a precizat că nu va recunoaşte rezultatul de duminică, acuzând nereguli mari la vot. În replică, Blaga a precizat că nu a chemat-o pe Udrea pentru negocieri, întrucât nu are ce să negocieze, dar a completat că nu vrea plecarea acesteia din partid. Pe de altă parte, surse democrat-liberale, apropiate lui Traian Băsescu, au declarat că decizia Elenei Udrea este doar o strategie prin care amână ruperea PDL şi înfiinţarea unei grupări de dreapta ce are ca scop alierea cu o tabără din USL, după ce alianţa de la guvernare se va rupe.

Contracandidata lui Blaga în cursa pentru şefia partidului, Elena Udrea, a declarat luni, după ce s-a întâlnit cu susţinătorii ei, că nu va negocia cu tabăra lui Vasile Blaga, nu va participa în viitorul Birou Permanent Naţional, dar va rămâne în PDL: „Nu vom negocia în numele moţiunii cu reprezentanţii şi susţinătorii dlui Vasile Blaga, nu vom participa în viitorul Birou Permanent Naţional, dar vom rămâne în PDL”, a spus aceasta. Ea a precizat, însă, că va rămâne în formaţiunea democrat-liberală alături de echipa sa şi va continua să facă opoziţie şi să lupte cu USL, aşa cum ar trebui să facă întreg partidul. Udrea a completat că partidul trebuie să aibă un proiect comun: „Trebuie să avem pe viitor o acţiune unitară, să venim cu un proiect de viitor pentru PDL. Sunt foarte mulţi colegi din partid, din teritoriu, care aşteaptă să vadă ce se va întâmpla. Eu cred că soluţia trebuie să fie în interiorul partidului”.

„Nu am ce să negociez”

Ulterior, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că a sunat-o pe Elena Udrea, dar că nu are ce funcţii să negocieze cu aceasta: „Astăzi, după ce am făcut o primă propunere chiar în finalul Convenţiei de a ne întâlni la sediul partidului am sunat-o pe doamna deputat Udrea în prezenţa a cel puţin 20 de colegi de partid pentru că mi se pare absolut normal să discutăm. Am văzut că s-au făcut trimiteri vizavi de negocieri, dar nu am ce să negociez. Până la urmă, ce să negociem? Este şi o deosebire între mine şi domnia sa, fundamentală, pe care de fapt am spus-o în Convenţie. Eu sunt doar preşedintele partidului atât timp cât vor colegii, nu sunt proprietarul lui. Drept urmare, nu am ce să negociez, nici funcţii, nici altceva în partid. Îmi doresc doar ca la CNC al PDL care va avea loc probabil în 6 aprilie, vom decide asta poimâine, să avem o puternică echipă care să aibă ca obiectiv unic bătălia cu un USL unit”.

„Ferească Dumnezeu să plece!”

Întrebat dacă există riscul excluderii din partid a Elenei Udrea, Blaga a spus că riscul este acelaşi pentru oricare dintre cei care nu respectă deciziile formaţiunii şi statutul: „Este acelaşi risc care este şi pentru Vasile Blaga, cine nu respectă deciziile partidului, aşa este în viaţă”, a afirmat Blaga, la Senat. Întrebat despre o posibilă plecare a Elenei Udrea din PDL, Vasile Blaga a răspuns: „Ferească Dumnezeu, nu am spus niciodată că va pleca din partid. Nu am spus niciodată că doamna Udrea ar pleca din partid. Nu cred”.

Se fac pregătiri

Pe de altă parte, surse din PDL apropiate lui Traian Băsescu au declarat pentru PUTEREA că strategia Elenei Udrea este doar una prin care întârzie ruperea efectivă de PDL, întrucât pregăteşte formarea unui nou partid cu cei nemulţumiţi, scopul fiind alierea cu o tabără din USL: „Are un grup de parlamentari care vor să se rupă de PDL. Cristian Petrescu şi Florin Popescu sunt cei mai vocali dintre ei. Nehotărât este şi Ioan Oltean, care nu e încă decis. Şi mai are şi primari care o susţin, în frunte cu Gheorghe Ştefan”. Solicitat de PUTEREA să exprime o opinie cu privire la decizia taberei Elena Udrea de a rămâne în PDL, primarul a replicat: „Nu vreau să fac declaraţii. O să fac declaraţii după Consiliul Naţional de Coordonare, când se stabilesc funcţiile”.

Recâştigarea preşedintelui

Fostul lider al PDL Emil Boc, primarul Clujului, consideră că partidul trebuie să-l recâştige pe preşedintele Traian Băsescu şi susţine că acest lucru este greu, dar nu imposibil. „PDL are nevoie de rezolvarea statutară a contestaţiilor existente, de o opoziţie dură la USL, de proiecte de dreapta şi de recâştigarea preşedintelui Traian Băsescu. Această recâştigare a preşedintelui este o misiune grea, dar sper că nu imposibilă”, a declarat luni Emil Boc. La rândul său, preşedintele democrat-liberalilor clujeni, Daniel Buda, spune că PDL are nevoie de Traian Băsescu care era o locomotivă pentru partid. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639874-08-12

TAGURI: PDL, convenţie, PDL, Elena Udrea, Vasile Blaga

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova