2019-03-21 00:03


UE activează patrulele de grăniceri anti-imigraţie ilegală

 |  18:12
UE activează patrulele de grăniceri anti-imigraţie ilegală

UE va desfăşura patrule de grăniceri în Grecia pentru adiminua numărul în creştere al imigranţilor ilegali care vin din Turcia, lacâteva zile după ce Atena a fost criticată de ONU pentru condiţiile de detenţie"îngrozitoare", arată EUObserver.

Numărul de imigranţi care încearcă să patrundă în Grecia acrescut după ce Spania, Italia şi Malta au luat măsuri foarte stricte pentrua-şi securiza frontierele. În urma unei cereri din partea guvernului elen, UEva desfăşuraunităţi de grăniceri de intervenţie rapidă, pentru prima datăde la înfiinţarea lor în 2007. Guvernul grec doreşte ca Uniunea să îşidesfăşoare imediat "echipele frontaliere de intervenţie rapidă", cususţinerea Frontex, ale cărei patrule maritime au contribuit la diminuareaafluxului de imigranţi clandestini pe mare. Aceste echipe, din "rezervelenaţionale" ale statelor membre, pusela dispoziţiepentruFrontex,vor respecta legea naţională şi legea UE. Ele pot accesa baza dedate a Greciei şi, "dacă este necesar pot face uz de forţă". Deasemenea, port purta arme şi uniforma naţională, dar vor purta şiobanderolă albastră cu logo-ul UE şi Frontex.

Săptămâna trecută, ONU a cerut UE să facă mai mult pentru aajuta Grecia în acest domeniu şi a vorbit despre condiţii"catastrofale" de detenţie. În 2008, 50% dintre imigranţii ilegaliarestaţi în UE au fostţinuţi în închisori elene, dar, în primele opt luniale lui 2010,procentul a crescut la 90%. Condiţiile de detenţie sunt"inumane şi degradante", a spus ONU.

Potrivit Frontex, mai mult de trei sferturi dintre cele40.977 persoane interceptate în timp ce încercau să intre fără acte în UE înprima jumătate a lui 2010 au intrat prin Grecia, majoritatea venind prinTurcia.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638946-02-17
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...