2018-12-17 03:17


UE cheltuieşte miliarde de euro în ţările sărace pe proiecte de ajutor fictive

 |  17:42
UE cheltuieşte miliarde de euro în ţările sărace pe proiecte de ajutor fictive
UE a fost criticatăde Curtea de Conturi pentru faptul că nu a urmărit modul în care sunt cheltuiţibanii de ajutorare pentru ţările sărace, susţinând că Comisia Europeanăselectează proiectele la întâmplare, fără a se uita acolo unde este nevoie celmai mult. Potrivit Daily Mail, bugetulUniunii Europene pentru ajutor extern a fost de 12 miliarde de euro, în 2010,dar mulţi dintre aceşti bani s-au dus pe proiecte fictive ori au ajuns pe mâna conducătorilorunor regimuri opresive.

Astfel,principalul beneficiar al fondurilor Uniunii este Turcia, care a primit peste500 de milioane de euro în 2009 - de două ori mai mult decât Afganistanul - înciuda faptului că situaţia sa economică este destul de bună. Un alt exemplu degestionare greşită a fondurilor a fost faptul că au fost recrutaţi profesori de dans belgian să-i înveţe pe oameni înBurkina Faso să danseze, unde mai multde jumătate din populaţie trăieşte cu mai puţin de 80 deeurocenţi pe zi. UE a finanţat cu 10 milioane de euro un centru de consilieredin Mali care ar ajuta oamenii să găsească locuri de muncă în Europa, dar agăsit locuri de muncă pentru doar şase oameni în trei ani. Substanţiale sume deajutor au fost date şi unor regimuri opresive. Cum ar fi Malawi, ţară în carehomosexualitatea atrage o pedeapsă de 14ani în puşcărie şi care va primi de la UE 510 milioane de euro în următoriicinci ani. La puţin timp după ce a fost virată prima tranşă, preşedintele BinguMutharika şi-a cumpărat un avion. În Uganda, unde vor fi plătite peste 400 de milioane euro în cinci ani,preşedintele Yoweri Museni trăieşte într-o casă de peste 100milioane de euro şi şi-a cumpărat un avion Gulfstream G500, deşi cea mai mare parte a populaţiei trăieşte în sărăcie extremă.

AndrewMitchell, secretarul britanic pentru dezvoltare internaţională, spune că"UE trebuie să fie mult mai transparentă şi trebuie să-i ajute pe cei maisăraci". Marea Britanie contribuie cu 1,6 miliarde de euro la bugetulanual de ajutorare al UE, dar există câteva măsuri prin care încearcă să se asigure că naţiunile corupte cheltuiesc banii în modcorespunzător, în conformitate cu rapoartele.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-10-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...