2018-11-18 12:32


Ultima noapte de hotel, prima noapte la apartament. Parlamentarii se mută

 |  19:47
Ultima noapte de hotel, prima noapte la apartament. Parlamentarii se mută

Aleşii au petrecut, miercuri, ultima noapte la hotelurile ale căror servicii erau plătite, din buget, cu aproximativ 8.000 de lei lunar, ei fiind nevoiţi ca de joi fie să meargă în chirie, fie să îşi negocieze, individual sau colectiv, servicii hoteliere, suma decontată reducându-se la jumătate. Potrivit unei statistici a Camerei Deputaţilor, solicitată de Mediafax, 104 deputaţi, printre care patru miniştri, mai erau cazaţi la data de 1 iulie în hotelurile bucureştene, în condiţiile în care termenul până la care Camera plăteşte contravaloarea serviciilor hoteliere a expierat ieri.

Diminuarea la jumătate a sumei lunare decontate pentru cazarea în Bucureşti, de care beneficiau până acum parlamentarii, reprezintă unul dintre efectele adoptării Statutului deputaţilor şi senatorilor, publicat luni, 8 iulie, în Monitorul Oficial, şi care intră în vigoare după trei zile. Noua reglementare i-a determinat pe o parte dintre parlamentari să se orienteze către piaţa liberă, unde au negociat, în nume propriu, contracte de închiriere a unor apartamente. Alţi parlamentari au făcut negocieri colective chiar cu hotelurile la care erau cazaţi. O astfel de negociere s-a făcut chiar la Radisson Blu, au relatat pentru surse parlamentare, aleşii urmând să plătească contravaloarea serviciilor de acolo în cuantum de 4.000 de lei, adică exact cât este suma decontată de Camera Deputaţilor.

Fenechiu şi Duşa, încă la hotel

Documentul citat atestă faptul că printre cei 104 deputaţi se numără şi patru miniştri, respectiv, Mircea Duşa, Relu Fenechiu, Constantin Niţă şi Lucia Varga. Hotelurile cu care Camera Deputaţilor a încheiat contractele au fost notificate în privinţa noilor reglementări cuprinse în Statului parlamentarilor, documentaţia de reziliere a contractelor fiind pregătită şi adoptată de conducerea Camerei imediat după adoptarea Statutului parlamentarilor, scrie Mediafax. Pe 10 iulie expiră termenul până la care Camera Deputaţilor decontează serviciile hoteliere de care au beneficiat deputaţii, de la această dată aleşii urmând fie să părăsească hotelurile, pentru a-şi închiria o locuinţă, fie să negocieze, individual sau colectiv, alte servicii hoteliere. Totodată, reglementările din Statutul parlamentarilor sunt valabile şi pentru senatori.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, declara, în 1 iulie, că după adoptarea noului Statut al parlamentarilor şi a normelor de aplicare, deputaţii vor trebui să părăsească hotelurile în care stau, urmând să-şi negocieze alte contracte sau să se mute în chirie. Zgonea a precizat că fiecare deputat va primi 4.000 de lei pentru cazare în Bucureşti, sumă cu care poate să îşi negocieze.

În căutare de locuinţă cu chirie. Deputaţii şi-au făcut bagajele

Mai mulţi parlamentari au precizat, miercuri, pentru Mediafax, că în cursul zilei se vor muta de la hotelul în care sunt cazaţi în apartamentele pe care le-au închiriat în Bucureşti, în timp ce alţii, care şi-au găsit o situaţie provizorie, amână pentru la toamnă momentul negocierii cu un hotel.

Deputatul Florin Ciurariu, preşedinte al organizaţiei PNL Vaslui, a precizat că părăseşte chiar în cursul zilei de miercuri hotelul la care este cazat pentru a se muta într-un apartament pe care l-a închiriat în Bucureşti. "Chiar acum am venit să îmi iau lucrurile. Am decis să merg pe cont propriu şi am închiriat un apartament în care mă mut acum. Ca preşedinte de filială vin în Bucureşti şi în cursul verii", a spus Ciurariu. El a arătat că a închiriat apartamentul în baza unui contract notarial.

Şi deputatul PSD Laurenţiu Chirvăsuţa, vicelider al grupului PSD din Cameră, a precizat pentru Mediafax că se mută în cursul zilei de miercuri. "Sunt chiar acum cu bagajele. Azi mă mut", a spus Chirvăsuţă. El a precizat că a închiriat un apartament în Bucureşti în baza unui contract notarial şi a arătat că şi în mandatul trecut a mai locuit într-un apartament, în primii doi ani.

Arpad nu vrea să spună unde se mută

Deputatul UDMR Marton Arpad a declarat că în săptămâna 1-5 iulie a plecat de la hotelul la care era cazat şi şi-a rezolvat temporar situaţia locativă. Întrebat unde s-a mutat, Marton a precizat că, din punctul său de vedere, informaţia pe această temă nu este de interes public, el arătând că, atunci când va avea timp, va căuta un hotel la care să locuiască în Bucureşti. "Mi-am rezolvat momentan situaţia. La sfârşitul lui august voi vedea dacă rămân cu actuala situaţie sau reuşesc să găsesc un hotel", a spus Marton Arpad.

Deputatul PDL Gabriel Andronache, secretar al Comisiei Juridice din Cameră, a precizat că urmează să discute cu conducerea hotelului la care este cazat pentru a ajunge la un acord privind prelungirea contractului, în limita sumei forfetare de 4.000 de lei, alocată de Parlament. "O să discut cu conducerea hotelului şi, vom vedea, în măsura în care vom ajunge la un acord, dacă stau la hotel în limita sumei alocate de Parlament. Dacă se poate încheia o astfel de convenţie, în limita sumei forfetare, voi prefera aceeaşi cazare hotelieră", a spus Andronache.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-10

TAGURI: Parlament, mutat, hotel, apartament, Camera Deputatilor
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...