2016-10-26 00:17

POLITICA


Ultimele alegeri prezidenţiale din Moldova, neconstituţionale!

 |  15:50
Ultimele alegeri prezidenţiale din Moldova, neconstituţionale!

Alegerile pentru desemnarea preşedintelui Republicii Moldova au fost declarate neconstituţionale din cauza încălcării secretului votului, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale de la Chişinău, informează Agerpres.

Hotărârea Parlamentului de a stabili alegeri repetate pentru desemnarea persoanei care să ocupe funcţia de şef de stat, din data de 15 ianuarie, a fost la rândul său declarată neconstituţională. Instanţa a fost sesizată de deputatul Mihai Godea, care a invocat încălcarea secretului votului, deoarece majoritatea deputaţilor au prezentat în public buletinele înainte de a le depune în urna de vot, la solicitarea candidatului la funcţia de preşedinte, şeful legislativului Marian Lupu.

Parlamentul Republicii Moldova urmează să reia în mod normal procedura de alegere a şefului statului, acest stat neavând un preşedinte în funcţie de aproape trei ani de zile, după desfăşurarea alegerilor din mai 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: alegeri Moldova, alegeri neconstitutionale, Curte Constitutionala Chisinau, alegeri invalidate, secretul votului, alegeri repetaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Alegeri interesante Alegerile parlamentare de anul acesta au devenit interesante. Scena politică este animată de... 09 Oct 2016 | (0)
Julian Assange, arbitrul alegerilor prezidenţiale din SUA Pentru toţi cei care, dintr-un motiv sau altul, se tem că alegerile prezidenţiale care vor avea... 16 Oct 2016 | (0)