2017-01-17 04:41

POLITICA


Ultimele alegeri prezidenţiale din Moldova, neconstituţionale!

 |  15:50
Ultimele alegeri prezidenţiale din Moldova, neconstituţionale!

Alegerile pentru desemnarea preşedintelui Republicii Moldova au fost declarate neconstituţionale din cauza încălcării secretului votului, potrivit unei decizii a Curţii Constituţionale de la Chişinău, informează Agerpres.

Hotărârea Parlamentului de a stabili alegeri repetate pentru desemnarea persoanei care să ocupe funcţia de şef de stat, din data de 15 ianuarie, a fost la rândul său declarată neconstituţională. Instanţa a fost sesizată de deputatul Mihai Godea, care a invocat încălcarea secretului votului, deoarece majoritatea deputaţilor au prezentat în public buletinele înainte de a le depune în urna de vot, la solicitarea candidatului la funcţia de preşedinte, şeful legislativului Marian Lupu.

Parlamentul Republicii Moldova urmează să reia în mod normal procedura de alegere a şefului statului, acest stat neavând un preşedinte în funcţie de aproape trei ani de zile, după desfăşurarea alegerilor din mai 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639550-12-22

TAGURI: alegeri Moldova, alegeri neconstitutionale, Curte Constitutionala Chisinau, alegeri invalidate, secretul votului, alegeri repetaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image