2017-01-21 21:45

POLITICA


Ultimele pariuri înainte de confruntarea finală. Emil Boc şi Vasile Blaga se bat mâine pentru supremaţia în PDL

 |  17:56
Ultimele pariuri înainte de confruntarea finală. Emil Boc şi Vasile Blaga se bat mâine pentru supremaţia în PDL
Mâine se va hotărî cineva fi viitorul preşedinte al democrat-liberalilor. La Convenţia Naţională a PDLse va decide dacă partidul va fi condus de acum încolo de Emil Boc sau deVasile Blaga. Cu doar o zi înainte de confruntarea finală se fac pariuri.

O mie patru sute de delegaţi vor participa, sâmbătă şiduminică, la Convenţia Naţională a PDL, eveniment care va începe la mâine laora 11.00 la Palatul Parlamentului. În cadrul acestor adunări se decideviitorul democrat-liberalilor. Mâine se alege preşedintele, iar duminică restulconducerii – prim-vicepreşedinţii, vicepreşedinţii, secretarul general etc.Candidaţii pentru scaunul de mare şef al PDL sunt Emil Boc, actualulpreşedinte, Vasile Blaga, secretarul general al partidului, şi TheodorPaleologu, ultimul din urmă creditat cu puţine şanse. La Convenţie esteaşteptat şi preşedintele Traian Băsescu, invitat oficial de către democrat-liberali.

Lăzăroiu, pariază pe Boc

Fostul sfătuitor al lui Băsescu la Cotroceni, SebastianLăzăroiu, a afirmat astăzi că noul lider al PDL va fi tot cel vechi. Întrebat larealitatea.net cine câştigă mâine preşedinţia partidului, Lăzăroiu l-a nominalizatpe Emil Boc.

Udrea şi Anastase nu-idau nici o şansă „Buldogului”

Şi susţinătoarele lui Emil Boc la alegerile de mâine,Elena Udrea şi Roberta Anastase, afirmă sus şi tare că partidul va fi condustot de actualul premier.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, adeclarat vineri că preşedintele Traian Băsescu nu va înclina balanţa înfavoarea lui Emil Boc pentru că diferenţa dintre el şi Vasile Blaga ar fidestul de mare. „Defiecare dată l-am invitat pe preşedintele României nu pentru a înclina balanţaîntr-o parte sau alta, ci pentru că într-adevăr pentru noi contează foarte multîn general opinia preşedintelui. Diferenţa (între Emil Boc şi Vasile Blaga -n.r.) este sensibilă, nu e nici un fel de problemă în a înclina balanţa într-oparte sau în cealaltă”, a spus Anastase.

ElenaUdrea crede şi ea că Emil Boc va câştiga alegerile. „Nucred că se pune problema ca Emil Boc să piardă preşedinţia partidului”, adeclarat Udrea pentru gândul.info.

Sondajele secontrazic în predicţii

Înaintea alegerilor de mâine au apărut datele unorsondaje de opinie referitoare la cine va câştiga preşedinţia PDL. Rezultatelelor sunt contradictorii.

Unsondaj intern al pedeliştilor, realizat de CSOP, îl dau pe Blaga favorit. 44%dintre simpatizanţii PDL consideră că fostul ministru de interne este cel maipotrivit pentru postul de preşedinte al partidului, faţă de 36% câţi l-auindicat pe Emil Boc. Numai 6% dintre respondenţi îl văd pe Theodor Paleologupotrivit pentru poziţia de preşedinte democrat-liberal. Sondajul a fostrealizat în perioada 2-8 mai, pe un eşantion de 1.060 de persoane şi pe unsubeşantion de 200 de simpatizanţi şi votanţi PDL.

Ocercetare a CURS îl dă favorit, în schimb, pe actualul prim-ministru. Înopţiunile simpatizanţilor PDL, Boc este creditat cu 57% din voturi, Blaga cu34%, iar Theodor Paleologu cu 5%.

Pe de altă parte, sondajul CURS susţine că pe Blagapariază votanţii USL. 46% dintre ei optează pentru fostul ministru de interneşi doar 9% pentru Boc. Premierulare în ochii USL-iştilor şanse mai mici chiar şi decât Paleologu, creditat cu 12%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639246-10-17Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image