2016-12-08 22:28

POLITICA


Ultrasunetele, contraceptiv masculin?

 |  18:02
Ultrasunetele, contraceptiv masculin?

O doză de ultrasunete aplicată la testicule ar putea stopa producerea de spermă, conform unor studii recente realizate de cercetători care caută metode noi de contracepţie. Un studiu aplicat pe şobolani a dovedit că ultrasunetele aplicate în două reprize a câte 15 minute au redus cantitatea de spermă până la un nivel de infertilitate, scrie BBC. Conceptul a fost propus pentru prima dată în 1970, însă studiile au început doar acum, când o echipă de cercetători de la Universitatea din Carolina de Nord, SUA, a câştigat un grant de cercetare din partea fundaţiei lui Bill Gates. Cercetătorii spun că bărbaţii sunt consideraţi mai puţin fertili când numărul de spermatozoizi scade sub 15 milioane pe mililitru. În cazul şobolanilor, scăderea a fost sub 10 milioane. Dr. James Tsuruta, şeful echipei, a declarat că e nevoie de continuarea cercetărilor pentru a arăta cât timp durează efectul contraceptiv şi care sunt efectele utilizării acestei metode de mai multe ori.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-19

TAGURI: ultrasunete, contraceptiv, barbaţi, spermă, Bill Gates, James Tsuruta, studiu, sobolaniComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image

Citeste si...

Cartea zilei: Scurtă istorie a șapte crime, de Marlon James Pe 3 decembrie 1976, în perioada preliminară alegerilor generale din Jamaica şi cu două zile... 22 Noi 2016 | (0)
Trump anunță numirea lui James Mattis ca șef al Pentagonului Donald Trump a anuntat joi numirea generalului in retragere James Mattis, 66 de ani, in functia de... 02 Dec 2016 | (1)