2017-01-23 23:05


Umil Boc

 |  21:00
Umil Boc

Premierul Emil Boc s-a deplasat luni seară la postul B1 TV pentru a informa opinia publică de faptul că are adesea discuţii contradictorii cu şeful statului, dar că ambii lucrează intens pentru „destinul şi soarta României“.

O mică încercare de recăpătare a autorităţii. Astfel poate fi descrisă ieşirea publică de luni seară a premierului Emil Boc, care a recunoscut în premieră că are adesea contre cu şeful său politic, preşedintele Traian Băsescu. Boc a vorbit la postul B1TV despre relaţia sa cu Băsescu, el spunând că în perioada de când este la conducerea Guvernului a avut „multe” divergenţe cu preşedintele, însă a preferat întodeauna să le ţină sub preş.

„Am avut multe discuţii contradictorii, nu le-am făcut niciodată publice. (...) Noi am încercat să punem în paranteze punctele de vedere diferite pe care le avem şi să vorbim aceeaşi limbă. Dacă oamenii ar fi văzut dincolo de necazurile pe care le avem că ne certăm, că avem fiecare orgolii de un anumit fel sau altul, România ar fi fost demult într-o situaţie economică mult mai dificilă”, a spus primul-ministru. Modest, Emil Boc a arătat că, democratic, autoritatea cea mai mare este a preşedintelui Băsescu, nu a sa, dar că amândoi colaborează „instituţional pentru destinul şi soarta României“.

Premierul a fost adesea criticat pentru lipsa de autoritate, el lăsând în mâinile lui Traian Băsescu cele mai importante decizii de natură guvernamentală. Boc a explicat că asumarea de către preşedintele Băsescu, alături de Guvern, a măsurilor de austeritate este una dintre cheile că România nu a intrat în colaps economic. Pe de altă parte, primul-ministru spus că este normal ca la Consiliul European statul român să fie reprezentat de preşedintele Traian Băsescu, el invocând în acest sens exemplul Franţei.  

Subalternul

Preşedintele Traian Băsescu a fost cel care a dictat adesea Guvernului ce măsuri trebuie să ia. Şeful statului a anunţat, între altele, măsurile de austeritate luate de Guvern, reorganizarea administrativă, modificarea Constituţiei şi a legilor electorale. Tot şeful statului a fost cel care a luat decizia de a renunţa pentru o vreme la serviciile Poliţiei, gest copiat la indigo şi de premierul Boc. Se pare că şi decizia de demitere a secretarului general al Guvernului, Daniela Andreescu, a venit la solicitarea preşedintelui Băsescu, premierul Emil Boc preferând timp de câteva zile să o protejeze pe fosta consilieră prezidenţială implicată într-un scandal cu locuinţele de protocol.

Reamintim, preşedintele Traian Băsescu a încercat în primăvară înlocuirea lui Emil Boc de la şefia Guvernului. La capătul mai multor şedinţe de taină la Vila Lac 2, dar şi în Modrogan sau la Parlament, liderii PDL au refuzat să dea curs solicitării lui Băsescu. Mai mulţi apropiaţi ai preşedintelui Băsescu, între care Elena Udrea şi Sebastian Lăzăroiu, vorbeau atunci public despre nevoia de înlocuire a lui Boc.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-12-22

TAGURI: basescu boc demitere, remaniere, sef si subaltern, PDL, schimbare bocComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image