2018-12-14 12:07


Un comitet pentru Euro. Iohannis, Ponta și Isărescu au discutat despre trecerea la moneda europeană

 |  18:40
Un comitet pentru Euro. Iohannis, Ponta și Isărescu au discutat despre trecerea la moneda europeană

Președintele Klaus Iohannis a avut joi, la Palatul Cotroceni, o întâlnire cu premierul Victor Ponta și guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, cu care a discutat despre procesul aderării țării la zona euro. Iohannis a anunțat că urmează să organizeze consultări cu partidele parlamentare pentru a obține un consens pe această temă.

„Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul președinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită, iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetățenilor", se arată într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.

Convorbirile președintelui cu Ponta și Isărescu au avut ca subiect identificarea etapelor principale în procesul de aderare la zona euro și trecerea de la leu la moneda europeană, precum și responsabilitățile economice și instituționale care revin  României conform angajamentelor asumate de Guvernul de la București în Programul de convergență 2015-2018.

Cei trei au căzut de acord asupra înființării unui comitet care să coordoneze procesul de adoptare a monedei europene. Acesta va asigura proiectarea, coordonarea și monitorizarea etapelor și responsabilităților implicate pentru atingerea acestui obiectiv.

Președinția mai precizează că în perioada următoare șeful statului va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic național privind aderarea României la zona euro. „Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naționale de trecere la euro și a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative și instituționale, care să asigure României un parcurs economic stabil și predictibil", se arată în comunicatul Administrației Prezidențiale.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-05-28

TAGURI: euro, klaus, iohannis, victor, ponta, isarescu
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...