2019-03-26 00:21


Un senator PNL felicită decizia PSD de a alege o femeie pentru funcția de PREMIER

 |  10:11
Un senator PNL felicită decizia PSD de a alege o femeie pentru funcția de PREMIER

Senatorul PNL Iulia Scântei, membru în Comisia Juridică, salută nominalizarea unei femei pentru funcția de premier al României. Mai mult, senatorul PNL susține, într-o postare pe Facebook, că „PSD este partidul românesc care a promovat în politică cel mai mare număr de femei”.

„Premieră în politica românească: avem prima femeie desemnată ca Prim-ministru al României.

Nu putem să nu punctăm beneficiile unei astfel de nominalizări în raport de eforturile ultimilor ani de a promova în politica românească cât mai multe femei, inclusiv prin numirea lor în cele mai înalte funcții politice. PSD este partidul românesc care a promovat în politică cel mai mare număr de femei care ocupă în prezent funcții alese de parlamentar, primar sau consilier local sau județean sau funcții numite, ca președinți de companii de stat, instituții publice centrale, dar și miniștri, secretari de stat, și iată, de azi, și prim-ministru desemnat. Numărați femeile din partidele de opoziție și o să înțelegeți.

Nu voi comenta profilul politic sau profesional al doamnei Viorica Dăncilă, capacitățile sale intelectuale sau lingvistice, experiența sa politică națională sau realizările sale ca europarlamentar care o recomandau sau nu pentru funcția de prim-ministru. Motivul e simplu: nu am cum evalua un anonim. Voi urmări însă cu atenție prestația domniei sale în perioada următoare, ca titulară a acestei premiere politice. Cunoscând din Moldova vorba că “Bărbatul este capul, iar femeia-i gâtul”, nu văd cum liderul Dragnea (“capul”) se va lăsa condus de noul “gât” feminin, chiar dacă va avea și bune intenții feminine. Cred mai degrabă că, în sfârșit, “capul lui Dragnea” va cădea până să se joace hora Marii Uniri.

Pentru cine încă nu înțelege decizia Președintelui, le reamintesc că de la începutul mandatului său, acest Președinte a fost și este unul constituțional, care acționează exclusiv în cadrul delimitat al Constituției și al jurisprudenței CCR. Oricât de frustrant ar fi pentru unii colegi liberali sau usr-isti, Președintele Klaus Iohannis nu va adopta nicio decizie în afara limitelor Constituției doar ca aceste două partide să ajungă să câștige alegeri și să guverneze.

Soluțiile pentru a da României un guvern de dreapta cu miniștri liberali nu vor fi găsite la Cotroceni, ci în dinamica propriului partid, în capacitatea partidului de a găsi oameni și soluții cu care să-și recâștige electoratul.

Pentru cine știe și joacă șah, cred că PNL continuă să se mențină după eșecul din alegeri, într-o poziție de inferioritate atât față de coaliția de guvernare din Parlament, cât și în raport de instituția Președintelui. Ori acel jucător care este în inferioritate are două opțiuni: mutarea de aur care să-l ridice peste adversar sau o mutare permanentă de pat șahistic, care nu-l ajută să câștige ci doar să remizeze.

Remiza în politică nu va aduce PNL la guvernare și nici nu va satisface propriul electorat care are suficientă inteligență să se orienteze spre alte formațiuni politice. Nici Președintele Iohannis, și nici PSD-ul nu țin în șah PNL-ul, iar cu siguranță cei care sunt simpatizanți ai liberalilor de ieri sau de azi, votanți tradiționali, nu doresc să își vadă partidul terminându-și istoria printr-un “pat” ca în șah.

PNL a primit un “șah” din partea românilor, la alegerile din decembrie 2016, dar nu cred că trebuie să rămână în aceeași poziție de inferioritate ca până acum. PNL nu este în situația de a nu mai avea mutări legale pe tabla de șah a politicii. Doar că principalul partid de opoziție nu-și mai poate permite să mai aștepte: nici gafele politice, nici deciziile judecătorilor în dosarele penale ale liderilor proprii și ale celor ai PSD, ALDE, nici mazilirea guvernelor de către PSD din șase în șase luni. Totodată, PNL nu se poate aștepta nici la decizii din partea Președintelui care, cu încălcarea normelor constituționale, să schimbe majorități parlamentare votate de cetățenii români sau să arunce țara în haosul unor alegeri anticipate pe care, cu părere de rău, PNL nu le-ar câștiga azi. Doar unii liberali rămași fără mandate la precedentele alegeri ar recupera probabil în ordinea listelor noi, în rest ar fi cum spunea Caragiale “la vremuri noi, tot noi”.

Sper să jucăm serios șah anul acesta în politică și să scoatem de pe tablă Regina adversarilor noștri politici. O avem pe a noastră!”, scrie Iulia Scântei, pe Facebook.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-01-18

TAGURI: senator pnl, psd, femeie, premier, Iulia Scântei, viorica dancila
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
18 Ian 2018

HAIDUCIA IN RO ESTE ATAT DE MARE INCAT TREBUIE SA INTERVINA NATO. NATO TREBUIE SA DESEMNEZE UN PREMIER MILITAR . In democratia balcanica si GRECI SI TURCIA au avut perioade cand GUVERNELE au fost conduse de GENERALI MILITARI pentru a readuce in coordonate normale mersul istorie acestor state.
RAI
18 Ian 2018

Adica iohannis a numit o nulitate umana ca a fost santajat?iohannis avea multe optiuni dar se pare ca a avut o intelegere cu dragnea sa termine repede treaba.nu putea fi suspendat si oricum tariceanu nu avea nici o putere cum nu a avut nici crin antonescu.freca menta prin palat.dar asta demonstreaza nemernicia acestor mutanti.plus ca pnl trebuia sa nominalizeze un premier.asa ce sunt ei?drogati?de ex iohannis putea amana numirea pana dupa 20 ianuarie cand se pot intampla multe.ciudat oricum.
#RAI
18 Ian 2018

"nulitate "ce usor pui etichete ?Dar cine nu e nulitate intreb ?Ciolos cu guvernul zero ce este Rahatul ala PNL ist care canta la cobza orban ce este?
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...