2017-01-22 16:18

POLITICA


Un general chinez ameninţă cu declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial

 |  16:45
Un general chinez ameninţă cu declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial

Un general chinez, membru al Universităţii Naţionale de Apărare a Chinei, a declarat că ţara sa nu ar trebui să ezite să acorde protecţie Iranului, chiar dacă aceasta ar însemna declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial, relatează infowars.com.

Postul chinez tv de ştiri NDTV, care transmite din afara ţării, a preluat declaraţiile generalului Zhang Zhaozong privind activitatea militară tot mai intensă a Statelor Unite în Oceanului Pacific, acolo unde mai multe nave de război staţionează în bazele militare sau se îndreaptă spre acestea în prezent. „China nu va ezita să apere Iranul chiar dacă va declanşa un nou război mondial”, a declarat acesta, care a subliniat că cele două state trebuie să aibă interese comune deoarece au devenit tot mai izolate în plan geopolitic. Poziţia Chinei în privinţa sprijinirii Iranului a devenit şi mai evidentă după ce Beijingul a refuzat să condamne modalitatea scandaloasă prin care ambasadorul Marii Britanii de la Teheran a fost expulzat.

Autorităţile de la Beijing sunt tot mai îngrijorate de manevrele efectuate de marina militară a Statelor Unite în apele Oceanului Pacific. Navele de război americane staţionează în apropierea apelor teritoriale iraniene şi chineze, în timp ce portavionul Carl Vinson şi distrugătorul USS Halsey şi-au început itinerariul de pe coasta de est americană pentru a ajunge alături de celelalte nave aflate în apele orientale, după cum se poate vedea şi din graficul prezentat de infowars.com.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16

Mai multe imagini:
Un general chinez ameninţă cu declanşarea celui de-al Treilea Război Mondial
zoom

TAGURI: al treilea razboi mondial, relatii Iran China, portavioane Statele UniteComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

FLORIAN IONITA
03 Dec 2011

da sigur, este tot ce ne lipsea.

Adauga un comentariu

Random image