2017-01-22 12:17

POLITICA


Un împrumut privat loveşte în credibilitatea preşedintelui Germaniei

 |  17:33
Un împrumut privat loveşte în credibilitatea preşedintelui Germaniei

Preşedintele german Christian Wulff a fost acuzat de cel mai mare ziar al ţării că a ascuns un împrumut pe care îl primise de la soţia unui om de afaceri pe când era premierul Saxoniei Inferioare. Wulff a negat că el a indus în eroare parlamentul în 2010. Dar multe întrebări rămân fără răspuns şi controversa ar putea afecta credibilitatea oficialului care este şi membru al partidului cancelarului Angela Merkel, scrie „Spiegel”.

Wulff a negat anul trecut că ar fi avut legături de afaceri cu prietenul său, puternicul om de afaceri Egon Geerkens.Însă el a ascuns faptul că a împrumutat o jumătate de milion de euro de la soţia lui Egon, Edith Geerkens, în 2008, pentru a cumpăra o casă. Avantajul creditului privat a vizat faptul că a fost făcut la o rată a dobânzii mai mică decât rata reală a pieţei. Potrivit unui purtător de cuvânt, Wulff a răspuns precis că nu a avut nici o relaţie de afaceri cu Geerkens sau cu firma acestuia. Împrumutul de la soţia omului de afaceri a venit din banii femeii, a spus Egon. Suma a fost înlocuită în 2010 cu un împrumut bancar.

Wulff este sub presiune. Presa se întreabă de ce a aranjat un împrumut privat şi a păstrat acest fapt ascuns de public. A oferit ceva gaj în schimb? Afacerea lasă un gust neplăcut, mai ales pentru un om care, în poziţia sa de preşedinte, este de aşteptat să ofere o busolă morală pentru naţiune. În plus, politicienii de top ca el trebuie să ştie că ar trebui să fie precaut când vine vorba de a accepta bani de la bogaţii ţării.

 Legăturile dintre antreprenori şi politicieni poate fi un teren minat pentru clasa politică din Germania unde unele scandaluri s-au terminat urât. În 2002, ministrul apărării a fost concediat în urma dezvăluirilor că ar fi primit comisioane de la un consultant.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: preşedinte Germania, Egon and Edith Geerkens, bani, scandal, credibilitateComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image