2017-01-22 18:28


Un nou instrument web pentru luptătorii antisistem

 |  17:31
Un nou instrument web pentru luptătorii antisistem

Utilizatorii de servicii online care doresc să-şi păstreze anonimatul în activităţile pe care le întreprind pe web şi-au îndreptat atenţia spre Amazon pentru a lărgi banda acestui serviciu, anunţă BBC. Proiectul Tor oferă posibilitatea celor care doresc să-şi redirecţioneze comunicaţiile online pentru ca acestea să rămână anonime.

Tor a fost deja folosit de o serie de activişti pentru a evita cenzura, dar si pentru a reuşi să-şi protejeze identitatea din motive de securitate, în special acolo unde activităţile online intră sub controlul strict al autorităţilor. Folosirea acestui tip de serviciu ar putea să facă mult mai dificilă sarcina guvernelor de a putea urmări activitatea online, au precizat analiştii. Dezvoltatorii lui Tor sunt preocupaţi acum pentru atragerea cât mai multor utilizatori care să se alăture proiectului, pentru a realiza o „punte” - termen specific prin care se înţelege un punct vital al reţelei secrete prin intermediul căruia comunicaţiile sunt redirecţionate. „Prin realizarea unei punţi, fiecare utilizator donează lăţime de bandă pentru reţeaua Tor şi ajută la îmbunătăţirea securităţii şi a vitezei cu care utilizatorii folosesc internetul”, se arată într-o postare a dezvoltatorilor proiectului pe un blog.

Proiectul Tor a fost elogiat pentru că a reuşit să le permită celor care trăiesc în state conduse de regimuri represive să aibă oportunitatea de a comunica liber fără teama de a fi pedepsiţi pentru aceasta. Ca întotdeauna însă, există şi aspecte negative ale proiectului: criticii acuză Tor că foloseşte pirateriei online pentru cei care încalcă drepturile de autor, precum şi celor care activează în industria pornografiei infantile.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-02-14Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image