2018-07-20 06:12


UPDATE. Un presupus membru Al Qaeda a luat patru ostatici la Toulouse

 |  14:04
UPDATE. Un presupus membru Al Qaeda a luat patru ostatici la Toulouse

UPDATE, ora 18.17: Autorul luării de ostatici în sediul unei bănci din Toulousea fost arestat, transmite AFP, citând o sursă de poliţie.

Potrivit Reuters, bărbatul, care s-a revendicat de la Al-Qaida, a fost arestat după ce poliţia a declanşat un asalt asupra imobilului. Autorul luării de ostatici a fost rănit în acest atac.

Bărbatul a luat captive, miercuri dimineaţa, patru persoane în sediul unei bănci din Toulouse. El a eliberat între timp două femei.

UPDATE, ora 18.01: O a doua femeie, aflată printre cei patru ostatici din sediul unei bănci din Toulouse, a fost eliberată, iar negocierile continuă pentru eliberarea ultimilor doi, transmite AFP, citând surse de poliţie.

Potrivit procurorului Michel Valet, aflat la faţa locului, bărbatul susţine că acţionează din convingere religioasă şi nu pentru bani.

“Singurul mesaj pe care îl facem public, pentru că este un element important în deznodământul favorabil al incidentului, este că răpitorul, care la ora aceasta a fost identificat, ţine să se ştie că nu este vorba deloc despre bani şi că motivaţiile sale ţin de convingeri religioase”, a explicat procurorul.

“Ipoteza cea mai probabilă este că individul este un nebun, ceea ce nu îl face mai puţin periculos”, declarase anterior o sursă apropiată operaţiunii poliţiei.

Conform unui alt responsabil, autorul luării de ostatici are antecedente psihiatrice.

UP DATE 16.10 Una din cele patru persoane luate ostatice miercuri dimineaţa de un bărbat necunoscut în sediul unei bănci din Toulousea fost eliberată, a anunţat poliţia locală, conform AFP.

UP DATE 15.10 Banca din Toulouse unde un bărbat care se revendică de la Al-Qaeda a luat miercuri patru ostatici, între care directorul băncii, se află la câteva sute de metri de imobilul în care a fost ucis în martie Mohamed Merah, autorul a şapte asasinate comise la Toulouse şi Montauban (sud-vestul Franţei), semnalează EFE.

Bărbatul, care a intrat între orele 11.00 şi 11.30 locale în sucursala băncii CIC, situată pe strada Camille Pujol, a cerut prezenţa grupului de elită al poliţiei franceze, RAID, a explicat, potrivit EFE, un jurnalist al “France Info”.

Potrivit jurnalistului, forţele de ordine au stabilit un perimetru de securitate în jurul băncii, care se află la câteva sute de metri de locul unde a fost ucis de RAID, în martie, Mohamed Merah, care se revendicase tot de la Al-Qaeda.

Un bărbat care susţine că face parte din gruparea teroristăAl-Qaeda a luat miercuri patru ostatici într-o bancă din Toulouse, în sud-vestul Franţei, şi a cerut prezenţa unităţii de elită a poliţiei franceze - RAID, transmite AFP, care citează surse din cadrul poliţiei.

Potrivit acestor surse din Parisşi Toulouse, bărbatul a tras un foc de armă şi a luat cei patru ostatici, între care directorul băncii.

Tot la Toulouse, în luna martie, Mohamed Merah a comis mai multe asasinate. El susţinea că face parte din Al-Qaeda şi a ucis, între 11 şi 19 martie, şapte persoane - trei militari, precum şi trei elevi şi un profesor de la o şcoală evreiască. Merah a fost ucis la 22 martie de RAID, în cursul unui asalt asupra apartamentului în care se baricadase.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639567-01-27

TAGURI: al qaeda, oastatici, franta

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

Apa Nova