2017-01-22 07:56

POLITICA


Un senator PSD fură startul campaniei electorale cu promisiuni trăsnite

 |  19:33
Un senator  PSD fură startul campaniei electorale cu promisiuni trăsnite

Chiar dacă până la alegeri mai avem un an, campaniile electorale mascate auînceput deja să apară. Pliante, site-uri de promovare a unor campanii îninteresul cetăţenilor sau „băile de mulţime” au dat startul unor bătălii întreviitori candidaţi ai primăriilor din Bucureşti. Cel mai recent politician ieşitla cerşit de voturi este Gabriel Mutu, senator PSD Bucureşti. Anterior şiCristian Poteraş, primar al sectorului 6, ieşise la cules de votanţi, scoţându-ila masă pe bătrânii din sectorul administrat de el.

Gabriel Mutu, senator şi membrual PSD, a înţeles necesitatea dialogului continuu cu cetăţenii şi a pus ladispoziţia acestora o linie telefonică, unde locuitorii sectorului 6 îi pottrimite problemele cu care se confruntă în fiecare zi. Pentru cei care folosescmai mult mediul on-line, senatorul a realizat un site ce conţine un formularunde cetăţenii pot transmite sesizări, petiţii sau propuneri pentru îmbunătăţireacadrului legislativ. Toate aceste demersuri fac parte din campania „TU MERIŢI”.

Campania „TU MERIŢI” a fostlansată oficial de parlamentar în mai 2011, dar prezenţa ei pe străzilesectorului 6 a fost simţită din prima zi de primăvară, când Gabriel Mutu împreunăcu echipa sa de consilieri a împărţit flori şi mărţişoare atât doamnelor, cât şidomnişoarelor. Cu dorinţa de a reîmprospăta acţiunea, Gabriel Mutu a apelat laun nou slogan „TU MERIŢI Preţuri Scăzute Duminica”, unde se poate observa, cu ooarecare subtilitate, prezenţa partidului din care face parte (PSD). Echipa „TUMERIŢI” şi-a făcut treaba destul de bine şi a plasat pliante în toată zonaDrumul Taberei. Cutiile poştale au refulat din cauza fiţuicilor roşii alesenatorului PSD.

Un senator  PSD fură startul campaniei electorale cu promisiuni trăsnite
zoom

Cu toate că pliantul lăsat şi în scara blocurilor vorbeştedespre iniţierea unui proiect care va scădea cu 10% preţurile din pieţelesectorului 6, pe site-ul oficial al parlamentarului nu apar informaţii. Întrebareaeste dacă se poate realiza un astfel de proiect. În textul pliantului sespecifică nevoia „a cel puţin 10.000 de semnături” pentru ca iniţiativa să fiesupusă aprobării Consiliului Local.

Consilierul senatorului GabrielMutu, Adrian Vigheciu, a declarat pentru cotidianul „Puterea” că strângereasemnăturilor va începe în decursul acestei săptămâni, cel mai probabil înzilele de joi sau vineri. În ziua de sâmbătă, echipa „TU MERIŢI” va merge înparcurile din sectorul 6 pentru a le aduce la cunoştinţă cetăţenilor despreproiectul lansat de senator şi pentru a aduna semnături.

Adrian Vigheciu şi Gabriel Mutu nu s-au potrivit lacapitolul “declaraţii de presă”. Senatorul a spus că a început deja strângereasemnăturilor, dar că încă nu se ştie numărul exact. Pe de altă parte,consilierul lui a declarat că acţiunea va începe abia spre sfârşitul acestei săptămâni.

Viceprimarul sectorului 6,Demirel Spiridon (PNL, partid aflat în alianţă cu PSD), întrebat fiind despre câtde realist este un proiect legislativ de reducere a tarifelor din pieţe cu 10%,a declarat că senatorul Mutu poate cere să fie diminuate doar taxele de tarabă,nu şi preţurile comercianţilor. „Negustorii” sunt cei care îşi impun preţurile şinimeni nu are nici un drept să le ceară schimbarea lor. El a mai afirmat căadministraţia locală pune la dispoziţie doar spaţiul , dar nu le poate impuneun preţ pentru produse.

Contactat dereporterii „Puterea”, senatorul Gabriel Mutu a oferit informaţii puţin diferitede promisiunile din pliante. El a explicat că proiectul se referă la neachitareapreţului de tarabă în zilele de duminică de către comercianţi. Taxa perceputăde către Administraţia locală este de 10 lei pe zi, iar în unele pieţe preţuldepăşeşte această sumă, spaţiile fiind concesionate de către alte firme. Doar că în proiectul care va fi înaintatConsiliului Local al Sectorului 6, Gabriel Mutu doreşte ”reducerea în zilele deduminică, cu 10% a preţurilor produselor agroalimentare şi a produselorsimilare şi complementare comercializate în pieţele din sector”.

Marius Popescu, consilier local PDL, a spus căproiectul trebuie votat de o majoritate de consilieri şi ar putea fi aprobatdoar dacă ţine cont de prevederile legale. El a declarat că trebuie analizatăstructura proiectului şi ţinut cont de libera concurenţă

Consilierul sectorului 6 a mai precizat că “niciParlamentul nu poate impune preţuri prohibitive, fiind vorba de o piaţă liberă,pentru că totuşi nu ne mai aflăm în perioada comunistă”.

Conform proiectului propus desenatorul PSD, comercianţii se angajează că vor reduce cu 10% în zilele deduminică tariful perceput pentru preţurile produselor agroalimentare şi aproduselor similare. Gabriel Mutu crede că în acest mod, locuitorii sectorului6 vor cumpăra mai multe produse, iaro astfel de propunere adoptată ar veni în primul rând în sprijinul cetăţenilordin sector, care sunt sufocaţi de creşterile produselor. El consideră că şi profitul comercianţilor va creşte. Potrivit propuneriide modificare, senatorul PSD crede că producătorii „vor fideterminaţi să îşi desfacă produsele ecologice în pieţele sectorului 6 şi carese vor bucura de un grad sporit de vandabilitate a produselor”.

Întrebat dacă este interesat de poziţia deprimar al sectorului 6, senatorul PSD Gabriel Mutu a declarat că dacă i se vapropune, nu va refuza o candidatură. Alegerile locale vor avea loc cel maiprobabil în primăvara anului viitor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639253-04-27

Mai multe imagini:
Un senator  PSD fură startul campaniei electorale cu promisiuni trăsnite
zoom
Un senator  PSD fură startul campaniei electorale cu promisiuni trăsnite
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image