2019-01-24 05:28


Un site rival WikiLeaks pe piaţa media

 |  17:43
Un site rival WikiLeaks pe piaţa media

Un site rival WikiLeaks urmează să fielansat, au anunţat fondatorii, care îl acuză pe Julian Assange că a"slăbit organizaţia" sa, relatează CNN.

Fondatorii OpenLeaks.org a anunţat că foştimembri WikiLeaks sunt nemulţumiţi de modul în care Assange îşiconducegrupul. "A slăbit organizaţia", a declarat unul dintre fondatori,Daniel Domscheit-Berg, într-un document difuzat de postul suedez de televiziuneSVT. El a precizat că WikiLeaks "se concentrează prea mult pe o persoanăşi o persoană este întotdeauna mult mai slabă decât o organizaţie".

Într-un e-mail transmis CNN, Domscheit-Berg aanunţat că asociaţia speră să îşi lanseze site-ul cât mai curând. La fel caWikiLeaks, care facilitează divulgarea de informaţii secrete sub acoperireaanonimatului, OpenLeaks afirmă că obiectivul său este să ajute oamenii săfurnizeze materiale către presă şi către alte organizaţii fără să îşi divulgeidentitatea. OpenLeaks afirmă că noul site intenţionează să acţioneze caintermediar, "fără o agendă politică", pentru diseminarea"informaţiei către presă, public, organizaţii nonprofit, sindicate şi altegrupuri".

Un alt fost colaborator WikiLeaks a spus căl-a informat pe Assange de nemulţumirile sale, dar fondatorul WikiLeaks nu avrut să asculte. "În cele din urmă s-a terminat cu mine certându-mă cuJulian în legătură cu comportamentul său dictatorial, iar Julian mi-a spus că,dacă am o problemă cu el, pot pur şi simplu să plec", a declarat HerbertSnorreson.

Purtătorul de cuvânt al WikiLeaks, KristinnHrafnsson, a refuzat să discute diviziunile dintre Assange şi alţi membri aiorganizaţiei. Dar în ceea ce priveşte lansarea site-ului rival, el a spus:"Cu cât mai multe, cu atât mai bine".

În mai multe ţări, precum Rusia, Bulgaria, aufost semnalate deschiderea unor site-uri asemnătoare WikiLeaks pentru rulareaunor informaţii secrete, cu protejarea surselor, pe diferite teme care aulegătură cu acţiunile guvernelor.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638952-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...