2017-01-20 05:44

POLITICA


Un submarin nuclear rus a fost cuprins de flăcări

 |  13:33
Un submarin nuclear rus a fost cuprins de flăcări

Un incendiu a izbucnit joi seară pe unul dintre cele mai mari submarine nucleare din Rusia. Submarinul a luat foc în timpul unor lucrări efectuate pe şantierul naval din regiunea Murmansk. Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă a lansat o operaţiune masivă de salvare.

O parte a echipajului se află la bordul submarinului şi controlează în permanenţă parametrii de temperatură şi dioxid de carbon, potrivit Ministerului rus al Apărării.

Cele două reactoare au fost oprite în avans şi nu a existat "nici o ameninţare de o scurgere de radiaţii nucleare". Armele nucleare au fost mutate înainte de începerea reparaţiilor.

Nava Delta IV a fost comandată de către fosta Uniune Sovietică  în 1985 şi poate transporta până la 16 rachete balistice intercontinentale, fiecare cu patru focoase, în conformitate cu presa de la Moscova. Rusia are şase submarine de clasa Delta IV, care formează coloana vertebrală a apărării nucleare pe mare.

Flota rusă a fost lovită de o serie de accidente mici, dar şi de un dezastru în august 2000, când 118 marinari au murit la bordul submarinului nuclear Kursk atunci când a luat foc şi a explodat în timp ce era pe mare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-07-06

TAGURI: submarin nuclear, incendiu, Rusia, Delta IV, apărare, dezastruComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image