2019-01-24 06:43


Unde se operează politicianul român. Sejurul medical la Viena şi Paris

 |  19:27
Unde se operează politicianul român. Sejurul medical la Viena şi Paris

Politicienii români ocupă paturile din clinicile medicaledin Viena, care se pare că sunt preferatele acestora. Traian Băsescu, MonicaIacob-Ridzi, Sorin Ovidiu Vîntu şi TeoTrandafir sunt numai câteva nume sonore care au ales tratamentele austriece îndefavoarea celor româneşti.

Diagnosticat cuhernie de disc, preşedintele Traian Băsescu a ales în mai 2006 pentru ointervenţie chirurgicală, o clinică din Viena. Deşi, iniţial, a vrut să fietratat în România, din cauza faptului că starea acestuia se agravase, iar înacea seară nu era disponibilă nici o echipă de medici care să-l opereze, acestaa decis pe ultima sută de metri caintervenţia să aibă loc la o clinică din Austria. Fostul ministru al tineretuluişi sportului, Monica Iacob-Ridzi a ales, de asemenea, o clinică din Viena. Suspectăde leucemie incipientă, Ridzi a anunţat pe blogul său că se va interna la oclinica din Austria pentru o biopsie osteo-medulara şi mai multeinvestigaţii medicale. Aceasta, care suferă de sindromulcunoscut în limbaj popular sub numele de “leucemie mocnită”, aşteaptă în prezent avizul pentru un transplant de măduvă osoasă. SorinOvidiu Vîntu ar fi dorit şi el să plece la Viena pentru a se interna într-oclinică de cardiologie. Deoarece are interdicţia de a părăsi România, avocaţiilui Vîntu au depus în instanţă un act medical, semnat de un medic din Austria,prin care omului de afaceri i se recomandă să se interneze la o clinică dinViena, unde acesta a fost operat la inimă acum câţiva ani. În prezent,internaţi la clinicile austriece sunt deputatul PDL, Teo Trandafir şi MitropolitulClujului, Albei, Crişanei şi Maramureşului, Bartolomeu Anania. Diagnosticată cupancreatită acută, Teo Trandafir s-a transferat de la Spitalul Elias înSpitalul Allgemeines Krankenhaus din Viena pentru continuarea tratamentului. MitropolitulBartolomeu Anania, în urma unei răceli cu complicaţii, a fost internat la oclinică austriacă pentru nişte investigaţii suplimentare.

Călin PopescuTăriceanu a plecat în Franţa în noiembrie 2006 pentru a fi operat la genunchidupă un accident de motocicletă pe care îl avusese în iulie. Fostul preşedinteal României, Ion Iliescu, a suferit o intervenţie la inimă la Paris în iunie2007. În 1996, Iliescu a fost şi în Israel pentru a se opera din cauza uneiafecţiuni dermatologice. Fostul premier Adrian Năstase a suportat, în 2003, ointervenţie chirurgicală în Germania, din cauza unei infecţii a glandei tiroide.De asemenea, Viorel Hrebenciuc, s-a operat şi el la tiroidă, dar la Paris. ŞiSorin Oprescu a ajuns, în 2006, la Paris, pentru o operaţie la inimă. Emil Constantinescu,fost preşedinte al României a ales să se opereze de fractură la picior înParis. De asemenea, Radu Vasile a ales medicii stomatologi din Israel, iarTheodor Stolojan a ales Germania în 2004.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-03-19
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...