2017-01-23 00:35


Ungureanu, uns de Băsescu. Preşedintele României: Aştept mai multă transparenţă de la noul Guvern!

 |  19:05
Ungureanu, uns de Băsescu. Preşedintele României: Aştept mai multă transparenţă de la noul Guvern!

Preşedintele Traian Băsescu a semnat, joi, decretul de numire în funcţie pentru Cabinetul condus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu. Totodată, Băsescu a declarat că aşteaptă de la acesta mai multă transparenţă şi rigoare, comparativ cu Guvernul Boc, menţionând că vrea ca pe site-urile ministerelor să apară fiecare ban cheltuit, chiar în fiecare zi.

Ceremonia de depunere a jurământului de către membrii Cabinetului Ungureanu a avut loc, la Cotroceni, în prezenţa şefului statului şi a preşedinţilor celor două Camere al Parlamentului şi preşedintele Curţii Constituţionale. La eveniment au participat parlamentari şi reprezentanţi ai partidelor care constituie coaliţie de guvernare. Printre aceştia s-au numărat Emil Boc, Traian Igaş, Elena Udrea, Valeriu Tabără, Sulfina Barbu, Anca Boagiu, Ion Ariton, Teodor Baconschi, Gheorghe Flutur, Gheorghe Ialomiţianu, Ioan Oltean.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu a vrut să rămână, după depunerea jurământului, lângă preşedintele Traian Băsescu, dar şeful statului l-a atenţionat, râzând, că trebuie să dea mâna cu preşedinţii celor două Camere, ceea ce şeful Guvernului a făcut, râzând la rândul său, vizibil emoţionat. Imediat, râzând, Ungureanu s-a îmbrăţişat cu Vasile Blaga şi a dat mâna cu Anastase şi Zegrean, informează Mediafax.

“Închei mulţumind încă o dată Guvernului Emil Boc şi felicitând Guvernul Ungureanu. Numele viitorului prim-ministru fusese de mult discutat. Aştept ca cei din generaţia mea de oameni politici şi chiar ca cei din generaţii mai vechi să înţeleagă că a venit timpul să predea ştafeta generaţiei care la revoluţie nu era majoră. Este timpul lor şi numai ei pot credibiliza sistemul. Aştept de la noul cabinet noua lege a sănătăţii. România nu trebuie să mai împrute bani pentrua da salarii, nu trebuie să mai împrumute bani pentru asistenţa socială. Aştept mai multă rigoare de la Guvernul Ungureanu, mai multă transparenţă, pe site-urile ministerlelor să apară prompt fiecare leu cheltuit. Eu consider că a venit timpul generaţiei tinere.

Este un moment care nu va putea să nu fie luat în seamă, nici de celelalte partide, nici de Parlament, nici de populaţie. Avem un guvern nou şi aş remarca ceea ce trebuie remarcat: Sunt doi prim-miniştri, unul care pleacă, altul care vine şi care fac parte din aceeaşi generaţie. Îi cunosc pe toţi cei care au fost parte a echipei premierului Emil Boc. Toţi au ştiut că măsurile anticriză nu aduc glorie. N-am reuşit nici eu, nici ei cu legea sănătăţii, dar rămâne o sarcină pentru viitor. Aşa au apărut codurile pentru justiţie, legea micii reforme, noua lege a salrizării, noul cod al muncii, noua lege a asistenţei sociale. Premierul Emiol Boc şi echipa lui nu s-au mulţumit doar cu măsurile necesare trecerii prin criză. Au avut ca prioritate modernizarea statului roman. Criza aceasta i-a obligat pe oamenii politici responsabili să nu mai amăgească poporul cu traiul din împrumut, cu traiul din amanetarea viitorului”, a declarat Traian Băsescu.

Citeşte şi

Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: ungureanu, basescu, guvern, transparentaComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image