2017-01-23 21:02


UNPR a preluat un partid prin absorbţie

 |  16:55
UNPR a preluat un partid prin absorbţie

UNPR, formaţiune care face parte din Coaliţia de guvernare, s-a extins astăzi, preluând prin absorbţie Partidul Popular şi al Protecţiei Sociale (PPPS).

Gabriel Oprea, preşedintele UNPR, a precizat că acestă funziune cu PPPS, se sprijină pe doi piloni politici: dialog social şi interes naţional. „Vorbim despre un partid care şi-a asumat valorile de centru-stânga cu oamenii care vor face în continuare politică pentru principii şi nu pentru interese personale sau de grup. Pentru noi este un moment de reafirmare a valorilor care ne individualizează în spaţiul public şi politic românesc. Mă bucur că se găsesc, pe zi ce trece, tot mai mulţi oameni care împărtăşesc aceleaşi principii şi aceleaşi valori ca şi noi. UNPR este un partid care se consolidează şi care câştigă atât simpatia alegătorilor, cât şi încrederea unor noi parteneri din spaţiul politic sau social”, a adăugat Oprea.

În ceea ce priveşte partidul absorbit, preşedintele PPPS, Nicolae Popescu, a declarat că fuziunea cu UNPR va grabi rezolvarea problemelor României. Potrivit acestuia, partidul pe care îl conduce a fost înfiinţat în urmă cu 14 ani şi consideră că este un mare beneficiu pentru noua fuziune faptul că, potrivit studiilor sale, UNPR deţine aproximativ 14% din sufragiile populaţiei. UNPR are planuri mari pentru alegerile din 2012, întrucât îşi propune să câştige aproximativ 10% din alegeri, dar speră să depăşească acest obiectiv, deoarece fuziunea cu PPPS îl face mai puternic, potrivit lui Oprea.

În decembrie lansează USP

Surprinzător, UNPR o să mai lanseze o formaţiune, Uniunea Social Progresistă (USP) ce va îmbrăţişa valorile de centru-stânga.Oprea nu a ezitat să lanseze un apel doritorilor de a se alătura noii formaţiuni:„Intelectuali, oameni politici, personalităţi din zona nonguvernamentală, toţi cei care vor să pună umărul la reconstrucţia României sunt bineveniţi în USP”.

Cristian Diaconescu, prezent şi el la absorbţia PPPS, a declarat cu privire la lansarea din decembrie a USP: „La sfârşitul lunii decembrie vom concluziona public toate aceste platforme de cooperare şi vom prezenta structura USP la nivelul României. Vom arăta modul în care o serie de personalităţi, reprezentanţi ai mediului academic, al unor asociaţii relevante din România se asociază acestui proiect”.

UNPR este o formaţiune rezultată în urma despinderii de PSD a unor membri ca Marian Sârbu, Cristian Diaconescu, Gabriel Oprea, care sunt cei trei lideri UNPR. Într-un comunicat din noiembrie al UNPR, Oprea a precizat în legătură cu plecarea din PSD: „Progresiştii nu au plecat din Kiseleff, aşa cum au făcut alţii, afirmând că membrii UNPR nu au trădat interesul naţional, ci poate doar anumite interese ale partidului”. În prezent,UNPR numără, potrivit lui Oprea, 300.000 de membri.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639268-08-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image