2018-12-13 20:55


UNPR, cu USL la guvernare şi PDL la locale

 |  19:53
UNPR, cu USL la guvernare şi PDL la locale

UNPR gândeşte strategic: a semnat acordul de susţinere prin care va vota guvernul Ponta, dar a şi păstrat alianţele formate pe plan local cu PDL din anumite judeţe, pentru alegerile locale de pe 10 iunie.

Gabriel Oprea s-a înţeles şi cu USL, dar a păstrat şi înţelegerea cu PDL. Liderul progresiştilor s-a întors cu faţa spre PSD, partidul din care a plecat pentru a forma UNPR, semnând protocolul cu Ponta, cel care îl cataloga drept „trădător”.

Dar a rămas cu o mână şi la foştii colegi de Coaliţie, cei din PDL. Sever Voinescu, purtător de cuvânt al PDL şi vicepreşedinte al partidului, a declarat miercuri, la finalul Colegiului Naţional Director al formaţiunii, că semnarea de către UNPR a unui protocol cu PSD de susţinere a guvernului propus de Victor Ponta nu va afecta alianţele electorale încheiate în plan local între democrat-liberali şi progresişti. „Alianţele în plan local există în continuare. Din câte ştiu, nici conducerea UNPR, nici conducerea PDL nu intenţionează în vreun fel sau altul să afecteze aceste alianţe. Pentru că noi credem că acolo unde s-au format alianţele, acestea răspund nevoilor cetăţenilor din acele comunităţi”, a afirmat Sever Voinescu. El a reamintit că decizia conducerii PDL a fost aceea de a lăsa la libera apreciere a organizaţiilor locale dacă încheie alianţe pentru alegerile locale cu alte formaţiuni politice: „Acolo unde s-au încheiat, s-au încheiat pentru că aşa au decis liderii politici din teritoriu, care sunt cel mai aproape de nevoile oamenilor de acolo”, a explicat Voinescu.

Miniştii UNPR nu au mers la bilanţ

Miniştrii UNPR care au făcut parte din Guvernul Ungureanu nu au venit la bilanţul Guvernului, prezentat miercuri de premierul demis, Mihai Răzvan Ungureanu. Întrebat de ce miniştrii nu sunt prezenţi, Ungureanu a replicat: „ Fiecare are o scuză. Întrebaţi-i pe ei”. Precizăm că Gabriel Oprea semna cu doar o oră înainte, protocolul de susţinere cu Victor Ponta. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639563-05-14

TAGURI: UNPR, USL, locale, PDL, USL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...