2019-01-24 04:31


UPDATE. Fix un an de la “Mihaela, dragostea mea”. Geoană explică de ce l-a vizitat pe Vîntu. Ponta susţine că Geoana s-a sfătuit doar cu omul de afaceri

 |  20:10
UPDATE. Fix un an de la “Mihaela, dragostea mea”. Geoană explică de ce l-a vizitat pe Vîntu. Ponta susţine că Geoana s-a sfătuit doar cu omul de afaceri

Fostulpreşedinte al PSD susţine, într-un interviu postat pe site-ul său, că încampania prezidenţială s-a dus la Sorin Ovidiu Vîntu deoarece avea informaţiică Traian Băsescu primise întrebările pe care urma să i le pună moderatorulRobert Turcescu.

Lafix un an de la pierderea alegerilor prezidenţiale, Mircea Geoană s-a decis sărupă tăcerea. El explică într-un interviu ce a căutat la “mogulul” SOV cu oseară înainte de dezbaterea finală cu Traian Băsescu. “Aveam informaţii căechipa lui Traian Băsescu era deja în posesia întrebărilor pe care moderatorulRealitatea TV urma să le pună şi am dorit să aflu de la sursă, de la patron,care sunt aceste întrebări şi dacă se poate asigura un teren de joc egal întrecei doi candidaţi”, a susţinut Geoană. El a precizat că nu cunoştea episodularestării lui Nicolae Popa în Indonezia. “Discuţia noastră (n.r. – cu SOV) afost extrem de scurtă şi a fost legată de întrebările şi dezbaterea de a douazi. La patronul Realităţii TV nu există nici jacuzzi, nici masă de şah, este unpersonaj cu un important handicap locomotor, nu se poate deplasa şi voiam săaflu dacă dezbaterea va fi pe un teren echilibrat. Atât şi nimic mai mult”, asubliniat Geoană. Fostul preşedinte devoalează scenariul pregătit deVictor Ponta pentru a explica vizita la Vîntu. „Am aflat de apariţiafotografiilor prezenţei mele la Vîntu cu câteva minute înainte de a intra înplatou, la Parlament. Domnul Ponta, care era purtător de cuvânt, mi-a spus„dacă vă întreabă de vizita la Vîntu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasă lanevastă”. Am preferat să spun adevărul, poate este o naivitate sau o greşeală,dar nu simt că am avut ceva necurat în aceasta întâlnire. Multă lume speculeazădacă nu am fost atras într-o capcană, nu ştiu, deşi există un semn de întrebarecum a apărut în «Academia Caţavencu», parte din trustul lui Vîntu, o astfel deinformaţie fără ca Vîntu să ştie. Este clar că ceva necurat a fost”, a conchispreşedintele Senatului.

Atac la Ponta

După ce şi-a spus punctul de vedere în privinţa viziteila vila lui Sorin Ovidiu Vîntu, Mircea Geoană nu a uitat de rivalitatea dintreel şi actualul preşedinte al PSD. „Declaraţiile lui Victor Ponta la un post deteleviziune, spunând că nu va candida şi că vrea să lase liberalilor postul depreşedinte, a creat confuzie în interiorul PSD şi la baza partidului. Nu poţiceda fotoliul prezidenţial, preşedintele partidului trebuie să candideze, esteo regulă ce trebuie respectată. Dacă nu candidezi ca preşedinte de partid,arăţi că nu eşti lider”, l-a criticat Geoană pe Ponta. De altfel, prin acestinterviu-surpriză, preşedintele Senatului vrea să arate că nu şi-a spus ultimulcuvânt în politică şi că îşi doreşte să revină în fruntea PSD. El a adăugat căsocial-democraţii nu trebuie să mai intre vreodată la guvernare dacă nu obţinfotoliul de premier.

7.12.2010. Ponta: Singurul cu care Geoană s-a sfătuit îndecembrie 2009 a fost Vîntu

PreşedintelePSD, Victor Ponta, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că singurul cu careMircea Geoană s-a sfătuit, înaintea alegerilor prezidenţiale din 2009, a fostSorin Ovidiu Vîntu.

Ponta a spus că fostul candidat al PSD la prezidenţiale, Mircea Geoană,nu s-a sfătuit, înainte de ultima confruntare televizată cu Traian Băsescu, cunimeni din staff-ul de campanie, ci doar cu omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

"Din păcate, singura persoană cu care Mircea Geoană s-a sfătuitatunci a fost Sorin Ovidiu Vîntu. Cu noi nu a vrut să vorbească, să neasculte", a susţinut Ponta, care era atunci purtătorul de cuvânt alcampaniei prezidenţiale a PSD.

Actualul preşedinte PSD a mai declarat că afirmaţiile făcute marţi deGeoană pe blog, despre episodul vizitei la Vîntu şi reacţia staff-ului decampanie sunt "minciuni".

"Singura replică pe care o merită Geoană la ce a spus despre mineeste o replică dintr-un film celebru. Îi promit lui Geoană că, dacă nu maispune minciuni despre mine, nu mai spun adevărul despre el", a declaratPonta.

Fostulpreşedinte al PSD Mircea Geoană susţine, într-o declaraţie filmată şi postatăpe blogul personal, că a fost sfătuit de Victor Ponta, la dezbaterea avută cu TraianBăsescu înaintea ultimului tur al prezidenţialelor din 2009, să spună căa fost acasă, la nevastă, în cazul unei întrebări despre vizita făcută la omulde afaceri Sorin Ovidiu Vîntu.

"Am aflat de apariţia fotografiilor cu câteva minute înainte de a intraîn platou. Victor Ponta, care era purtătorul de cuvânt al campaniei, mi-a spus:-Dacă vă întreabă dacă aţi fost la Vîntu, minţiţi şi spuneţi că aţi fost acasăla nevastă.- Am preferat să spun adevărul. Poate a fost o naivitate, poate ogreşeală", spune Geoană.

Preşedintele Senatului nu exclude varianta unei capcane în care ar fifost atras înaintea ultimului tur al alegerilor prezidenţiale din 2009.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :638951-11-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SILE
07 Dec 2010

Atit d-l Geoana cit si jurnalistii considera ca suntem o natie de timpitzi, care inghit orice gogoasa. Asupra intrebarilor trebuiau sa cada de acprd atit candidatii cit si d-l Turcescu de la inceput. Vrea sa ne dovedeasca inca o data d-l Geoana ca pe tarlaua lui Vintu nu sufla nimeni in front fara aprobare?Nu vrea nimeni sa observe cit de bashita e explicatia? O zi buna!
Random imageUltimele stiri

loading...