2017-01-20 13:55

POLITICA


UPDATE. Haos în Japonia: Un nou seism şi o nouă explozie la centrala nucleară de la Fukushima. Circa 2.000 de cadavre, descoperite în zona de coastă a prefecturii Miaygi

 |  10:25
UPDATE. Haos în Japonia: Un nou seism şi o nouă explozie la centrala nucleară de la Fukushima. Circa 2.000 de cadavre, descoperite în zona de coastă a prefecturii Miaygi

Centrala nucleară dela Fukushima adevenit o bombă cu ceas. În această dimineaţă, o nouă explozie s-a produs, dedata aceasta la reactorul 3. Potrivit unei televiziuni locale, 11 oameni aufost răniţi. Explozia s-a produs la scurt timp după un nou cutremur de 6,2 peRichter. Şi la reactorul 2 sunt probleme. Sistemul de răcire s-a oprit şinivelul apei este în scădere la reactorul 2 al centralei nucleare, transmite Realitatea.net.

O nouă explozie lacentrala nucleară de la Fukushima

Imaginea 1/1

Explozia la reactorul 3al centralei de la Fukushimas-a produs la ora locală 11.01. Autorităţile susţin că miezul reactorului nus-a topit. Este a doua explozie la centrala de la Fukushima, după cea de sâmbătă. Nivelul deradiaţii dn jurul reactorului 3 a crescut uşor.

Barele de combustibilale reactorului nr. 2 al centralei nucleare Fukushima I sunt expuse complet, în urmapierderii apei din sistemul de răcire, posibil în urma evaporării. Situaţiaalimentează temerile privind o nouă explozie. Anterior, agenţia Kyodo a anunţatcă fuuncţiile de răcire la reactorul nr.2 s-au oprit.

Explozia de sâmbătăs-a produs la reactorul nr.1 al uzinei. Este vorba despre o explozie dehidrogen, care intervine ca urmare a vaporilor acumulaţi în procesul de răcirea reactorului. Explozia a dărâmat un zid al incintei unde se află reactorul.Autorităţile au cerut rezidenţilor pe o rază de 20 de kilometri să rămână laadăpost, în locuinţe.Totuşi,ipoteza unor emanaţii radioactive este considerată puţinprobabilă,iar autorităţile continuă să încerce să răcească în continuarereactorul cu ajutorul apei de mare.După cutremurul de vineri, care a avut magnitudinea 9, sistemul de răcirealreactoarelor uzinei nucleare a fost afectat, existând pericolul uneitopiri a miezului reactorului.

Aproximativ 2.000 de trupuri neînsufleţite aufost descoperite luni în două zone de coastă ale prefecturii Miyagi, în urmacutremurului devastator de vineri şi a valului seismic provocat de acesta,relatează agenţia Kyodo, transmite Mediafax.

Această descoperire va creşte semnificativ bilanţul victimelor, încondiţiile în carepoliţia aconfirmat până în prezent 1.647 de morţi şi 1.720 de dispăruţi în zoneleafectate din nord-estul şi estul Japoniei.

Aproximativ1.000 de trupuri neînsufleţite au fost găsite pe ţărmul peninsulei Ojika dinMiyagi, iar alte 1.000 au fost descoperite în oraşul Minamisanriku, undeGuvernul nu a putut stabili contactul cu aproximativ 10.000 depersoane, adică peste jumătate din totalul populaţiei oraşului.

Bilanţul oficial al morţilor exclude un număr de 200-300 de cadavre în Sendai, capitalaprefecturii, a căror recuperare este îngreunată de devastarea produsă decutremur şi tsunami.

Moartea unui sud-coreean în cutremur a fost confirmată duminică deMinisterul de Externe al acestei ţări. China nu a putut contacta aproximativ100 de cetăţeni ai săi în oraşul Ishinomaki din Miyagi, confirmând în acelaşitimp că 6.957 de chinezi se află în siguranţă în Japonia, potrivit agenţieiXinhua.

Înprezent nu se ştie unde se află aproximativ 2.500 de turişti care vizitauzonele afectate de cutremur, a anunţat Agenţia japoneză deturism.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639240-06-26Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image