2017-01-21 21:44

POLITICA


UPDATE.Mămăliga PSD nu a mai explodat. Ponta a chemat toată suflarea pesedistă la prosteste. Suflarea pesedistă s-a dat în schimb lovită. Băsescu afirmă că nu ştie de ce au protestat cei de la PSD

 |  20:06
UPDATE.Mămăliga PSD nu a mai explodat. Ponta a chemat toată suflarea pesedistă la prosteste. Suflarea pesedistă s-a dat în schimb lovită. Băsescu afirmă că nu ştie de ce au protestat cei de la PSD

Manifestaţiile de ieri ale pesediştilor nu au atins aşteptările pe care leanunţase cu mult nerv Victor Ponta. Megaprotestele pesediste din faţa sediilorPDL din toată ţara s-au transformat în mici şuete la care nu s-au adunat decâtcâteva zeci de persoane. Sediul central al PDL a scăpat netulburat de proteste.

La sediul central al PDL a fost ieri linişte şi pace.Nici un pesedist nu a venit să protesteze în faţa clădirii din Aleea Modrogan. Singuriiprotestatari de acolo au fost vrăbiile pe care le puteai auzi cântând – atât de linişte a fost luni după-amiază în faţacartierului general al PDL.

La Modrogan în poartă oare cine bate?

În preajma orei 15.00, ora la care Victor Ponta anunţasecă se vor desfăşura protestele în faţa tuturor sediilor pedeliste, porţile dela intrarea în sediul central al PDL stăteau larg deschise. Aproape că sugerauo invitaţie către social-democraţi de a intra. Măcar la o cafea. Cu toateastea, nici un picior de pesedist nu a fost văzut pe acolo. „Nu a venit nimenipână acum. Aşa am auzit, că se vor organiza pichete. Totuşi, pe mine nu m-aanunţat nimeni să-mi spună că vin. N-au venit jandarmii, teoretic ar trebui săfie aici dacă pesediştii au aprobare de a protesta, nu?!”, ne spunea ieri omulde la paza sediului PDL. „Dacă vin, închid porţile, că nu-i las să intreînăuntru. Eu cred, totuşi, că or să vină”, spunea paznicul, parcă el însuşidezamăgit.

Proteste anemice în ţară

PSD a reuşit, totuşi, să organizeze pichetări, însă toateau fost anemice. Doar câteva sute de oameni s-au strâns în faţa sediilor PDLdin Oradea, Târgu-Mureş, Timişoara, Cluj-Napoca, Braşov, Sibiu, Bistriţa,Târgovişte sau Ploieşti. Cel mai elocvent exemplu al lipsei de anvengură a protestelors-a văzut la Arad. Acolo, aproximativ 50 de membri şi simpatizanţi ai PSD s-auadunat, luni după-amiază, în faţa sediului PDL, însă, la scurt timp, jandarmiile-au cerut să plece pentru că acţiunea nu era autorizată, informează Mediafax.

Ponta, în deplasare la Piteşti

Printre sediile PDL care nu au reuşit să scape descandările pesediste a fost şi cel de la Piteşti. Acolo s-a deplasat chiarconducerea pesedistă, în frunte cu Victor Ponta. Chiar dacă s-au strâns numegrele din PSD, precum Adrian Năstase, Marian Vanghelie, ViorelHrebenciuc, Ecaterina Andronescu sau Robert Negoiţă, mai-marii pesedişti nu aureuşit să adune la protest decât vreo 300 de oameni.

Ce se aştepta de fapt

De la sfârşitul săptămânii trecute, Victor Ponta şiAdrian Năstase au tot anunţat megaproteste până în ultimul moment. Chiar şiieri-dimineaţă, Ponta spunea că vor picheta sediile din toată ţara. Iată cums-a desfăşurat succesiunea anunţurilor sforăitoare ale liderilorsocial-democraţi.

„Reacţia noastrănu va fi de intimidare. Nu avem ce să-i facem lui Traian Băsescu şiprocurorilor lui. Probabil că luni sedinţele noastre le vom face în faţa DNA.Să fim bărbaţi, să nu începem să ne plângem la televizor, să înţelegem căTraian Băsescu are această unică armă, să ne sperie”, afirma, joi, Victor Ponta

„Se distruge încă un om care a realizat multe lucruribune nu doar pentru partid. Este absolut o ruşine ce se întâmplă. Dacă PSD nureacţionează nici acum, este un partid de mămăligă”, declara, tot joi, şi AdrianNăstase.

„Îi chemăm pe toţi oamenii care vor respectarea legii,pesedişti sau nepesedişti, oameni cu convingeri politice sau simpli români carevor democraţie şi libertate, ca în faţa sediilor PDL din întreaga ţară să cearăaplicarea legii, să ceară libertate pentru Constantin Nicolescu şi pentru oriceom din această ţară, să ceara PDL să nu ne aducă în vremurile în care un partiddecide cine este arestat”, îndemna, vineri, Victor Ponta la luptă

„MembriiPartidului Social Democrat vor protesta, luni, la ora 15.00, la toate sediilePDL din ţară. Toţi membrii PSD care doresc sunt invitaţi să protesteze în faţasediilor PDL din ţară. Le cerem celor de la PDL să nu mai aresteze oameni cumface domnul Mircea Andrei la Argeş. S-a dovedit implicaţia senatorului MirceaAndrei în cazul domnului Nicolescu”, declara ieri-dimineaţă Victor Ponta, citatde hotnews.ro

Băsescuspune că nu cunoaşte acţiunile de protest ale PSD

Preşedintele TraianBăsescu a declarat, luni seară, la plecarea de la şedinţa PDL de la Parlament,răspunzând unei întrebări, că nu cunoaşte şi nu a urmărit acţiunile de protestale PSD legate de arestarea preşedintelui CJ Argeş, Constantin Nicolescu, transmite Mediafax.

Băsescua declarat, întrebat fiind, că nu cunoaşte situaţia acţiunilor de protest alePSD vizavi de arestarea lui Nicolescu.

"Nu le-amurmărit, nu ştiu despre ce vorbiţi", a replicat preşedintele Băsescu lainsistenţele unui jurnalist.

Preşedintele TraianBăsescu a plecat, luni seară, de la şedinţa grupurilor PDL de la Cameră şiSenat care se desfăşoară la Parlament, declarând presei că s-a discutat despre priorităţilelegislative.

Băsescu a fost condusla plecare de liderul grupului PDL de la Cameră, Mircea Toader.

Răspunzând uneiîntrebări, şeful statului a menţionat că la întâlnire s-a discutat desprepriorităţile legislative.

PSD a organizat, luni,acţiuni de protest în faţa sediilor PDL din oraşe reşedinţă de judeţ.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-09-09

Mai multe imagini:
UPDATE.Mămăliga PSD nu a mai explodat. Ponta a chemat toată suflarea pesedistă la prosteste. Suflarea pesedistă s-a dat în schimb lovită. Băsescu afirmă că nu ştie de ce au protestat cei de la PSD
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

SILE
01 Feb 2011

De data asta n-a fost nici macar Bum ! si Fiss! A fost numai Fiss.Insist sa afirm ca d.l Nastase a confundat mamaliga cu alt material de aceeas consistenta si culoare dar cu alt miros. O zi buna !

Adauga un comentariu

Random image