2017-01-19 21:25

POLITICA


USL ameninţă din nou cu suspendarea lui Băsescu

 |  18:59
USL ameninţă din nou cu suspendarea lui Băsescu

Actualul scenariu pus la cale de liderii noii formaţiuni politice, Victor Ponta şi Crin Antonescu, a apărut ca urmare a declaraţiilor făcute  în această săptămână de şeful statului la postul public de radio prin care acesta declara că indiferent care va fi rezultatul Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte neindexarea pensiilor şi salariilor, acestea nu vor putea fi plătite pentru că: „nu sunt deloc bani la bugetul de stat”.

“Am luat act cu îngrijorare şi indignare de faptul că, prin noile sale declaraţii făcute la postul public de radio, preşedintele Traian Băsescu anunţă explicit refuzul său de a aplica legea care prevede indexarea anuală a pensiilor, precum şi hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori şi alţi bugetari (decizii date în aplicarea legii promulgate chiar de către domnia sa!). Acest refuz va persista chiar şi după o eventuală pronunţare a Curţii Constituţionale în sensul obligativităţii aplicării respectivelor legi”, se arată într-o declaraţie de presă semnată miercuri seară de liderii USL, Victor Ponta, Crin Antonescu şi Daniel Constantin.

Şansele reale de suspendare din funcţia de preşedinte al ţării sunt în acest moment mici, practic inexistente, Opoziţia neavând voturile necesare unui asemenea vot în Parlamentul României. Asta în condiţiile în care judecătorii Curţii Constituţionale vor valida un eventual demers de suspendare a preşedintelui Băsescu.

Cu o popularitate din ce în ce mai scăzută, de 11% în sondaje, dar şi cu o imagine publică destul de şifonată după şapte ani de mandat, preşedintele Traian Băsescu ar fi nevoit să facă faţă unei a doua acţiuni de suspendare. Pe data de 18 ianuarie 2007, PSD a inițiat o acțiune pentru suspendarea președintelui Băsescu, pentru încălcări ale Constituției. În avizul din 5 aprilie 2007, Curtea Constituțională s-a exprimatîmpotriva suspendării, argumentând că faptele incriminate nu au încălcat Constituția. Cu toate acestea, în ședința comună din 19 aprilie 2007, Parlamentul a votat pentru suspendarea lui Băsescu, cu 322 voturi pentru, 108 împotrivă, și 10 abțineri. Traian Băsescu a revenit în funcţia de preşedinte la capătul unui referendum naţional care a respins acţiunea de suspendare.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639265-12-07

TAGURI: usl, basescu, ponta, crin antonescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image