2019-03-21 12:02


USL atacă localele cu penalul Nicolescu

 |  21:00
USL atacă localele cu penalul Nicolescu

PSD şi PNL au încercat ieri să stabilească numele celor care vor candida la alegerile locale de anul viitor. După câteva ore bune de discuţii, liderii celor două partide n-au putut furniza decât o foarte mică listă a candidaţilor.

Unul dintre liderii cu care USL se va prezenta în alegerile de anul viitor este Constantin Nicolescu, judecat pentru fapte de corupţie. Victor Ponta, preşedintele PSD, l-a prezentat ieri pe Nicolescu drept candidatul cu cele mai mari şanse de a câştiga competiţia electorală pentru Consiliul Judeţean Argeş. Din spusele lui Ponta, Constantin Nicolescu are peste 75% încredere în sondajele realizate de USL. „Vă dezvălui în avanpremieră din sondaje, cu riscul că se supără Marian Oprişan sau Liviu Dragnea, că unul dintre candidaţii noştri are peste 75% în sondaje (Constantin Nicolescu - n.r.), aşa încât decizia vă aparţine. Dar m-aş bucura să fie alături de noi în bătălia de la anul”, le-a spus Victor Ponta colegilor de partid.

Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş, Constantin Nicolescu, a fost trimis în judecată în data de 18 mai, pentru fapte de corupţie. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, Constantin Nicolescu este acuzat de folosirea sau prezentarea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, care au ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori în numele lor. Concret, Nicolescu este acuzat de fals intelectual, luare de mită şi abuz în serviciu.

Candidaturi separate

PSD, PNL şi PC nu par să se înţeleagă cu privire la desemnarea candidaţilor. Deşi cele trei partide au semnat o înţelegere pentru formarea Uniunii Social Liberale, la Iaşi alianţa ar putea avea cel puţin doi candidaţi: Gheorghe Nichita (PSD) şi Tudor Ciuhodaru (PC). Conducerea Partidului Conservator a stabilit în propria şedinţă de partid să meargă separat la alegerile locale pentru Primăria Iaşiului şi să-l susţină pe vicepreşedintele Tudor Ciuhodaru. La rândul său, preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat  că, „în principiu” este de acord ca USL să aibă candidaţi separaţi la primăria oraşului Iaşi. În opinia pesediştilor, candidatura lui Ciuhodaru încurcă apele. „La Iaşi, domnul preşedinte Daniel Constantin ar trebui să mai retracteze puţin, cu tot respectul. Avem o tensiune de nu mai putem că va candida domnul Ciuhodaru”, a declarat ieri Viorel Hrebeniuc (PSD).

Ponta, mandatat să negocieze cu Oprescu

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, că a primit mandat din partea Biroului Permanent Naţional al partidului de a discuta, împreună cu liderul PNL, Crin Antonescu, cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, în vederea stabilirii unui parteneriat “foarte clar” între edilul Bucureştiului şi USL. ”Vom purta o asemenea discuţie de pe poziţii de parteneriat, nu cred că domnul Oprescu trebuie să se înscrie în PSD sau în PNL, de altfel nici domnul Antonescu nu i-a cerut lucrul acesta”, a spus Ponta. El a adăugat că, personal, îşi doreşte ca USL să meargă în bătălia pentru şefia Capitalei cu Sorin Oprescu. Nici pentru primăriile de sector nu s-a luat ieri o decizie privind candidaţii. Din spusele lui Ponta, conducerea PSD a decis ca pentru municipiul Bucureşti să se înceapă de luni realizarea sondajelor de opinie pentru stabilirea candidatului la Primăria Generală, pentru primăriile de sector, dar şi pentru consilii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639259-02-02
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


SOCRATE
02 Sep 2011

Amintesc autorului ca atat Alianta DA in 2004 cat si PDL in 2009 au atacat, cu succes, prezidentialele cu penalul Basescu. Eu atata am avut de spus.
DRAGA
07 Sep 2011

Argesul freamata de atata Neghiobie Portocalie!
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...