2017-01-18 04:03

POLITICA


USL: Băsescu a comis un nou act de sfidare a opiniei publice

 |  14:28
USL: Băsescu a comis un nou act de sfidare a opiniei publice

Uniunea Social Liberală (USL) avertizează că președintele Traian Băsescu a săvârşit ''un nou act de sfidare a opiniei publice'' prin încălcarea prevederilor constituţionale. Social-liberalii critică organizarea unei întâlniri de partid, vineri, la sediul Preşedinţiei, între secretarul general al PPE şi liderii ai PDL ca fiind o încălcare a articolului 84 din Constituţie.

Uniunea Social Liberală consideră că prevederile articolului 84 ''au ajuns să fie respectate de preşedintele României doar în mod facultativ''. ''USL remarcă situaţia nefirească de a utiliza resursele publice pentru întâlniri politice, în mod neconform cu atribuţiile constituţionale ale preşedintelui, care interzic acestuia atât să fie membru de partid, dar îl obligă să îşi exercite rolul 'mediator''', precizează un comunicat USL. Prin această decizie preşedintele României se află în afara Constituţiei, consideră USL. ''Astfel, domnul Traian Băsescu nu a găsit timp, pe parcursul unei săptămâni, pentru a transmite un mesaj oamenilor care au protestat şi continuă să protesteze în aceste zile, dar îşi găseşte timp pentru a discuta despre un eveniment politic - Congresul PPE - care urmează să aibă loc peste câteva luni'', se adaugă în document. Mai mulţi lideri ai PDL și preşedintele partidului, Emil Boc, au participat vineri, la Cotroceni, la o întrevedere cu secretarul general al PPE, Antonio Lopez, informează Agerpres.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-04-05

TAGURI: Băsescu, USL, Constituție, USL, sfidere, opinieComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

KROKO
21 Ian 2012

USL-sunteti dizgratiosi ,penibili,uracoisi,imposi bili,de rusine.........nu mai faceti tarisoara ast a de ras......si asa sunt em vazuti rau in intreaga lume.....UNDE VRETI SA D UCETI ROMANIA? IN HAOS? S A VA FIE RUSINE! MIZERABI LILOR
GAZZA
21 Ian 2012

ba kroko,mercenar portoca liu si lingau ce esti!!!v oi( PDL) s i USLul ati ne norocit tzara asta!!!
DAN IOAN POPESCU
21 Ian 2012

dar tu mai gazza din ce f ormatuine curata faci par te? ai curaj si spune.... ..nu avea retineri......s fantule SISOE
GAZZA
21 Ian 2012

eu sunt de la PP_DD
RAHAN
21 Ian 2012

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa partidul ala care i si face iluzii.......al c arui conducator are ailic optere,avion,iahturi..... ..minte pe oameni ca le d a 2o.ooo euro......si pla nge pe umarul aomenilor s araci..... SA STII MATAL E NEA PP_DD.......CA LUME A DE LA TARA S-a CAM PLIC TISIT DE MULTA VORBARIE D E LA ZERO TV:
GAZZA
21 Ian 2012

nu i egaleaza pe ceilanti (PNL+PDL+PSD+PC+PNT-CD+UD MR)!!! si macar DD nu a f urat , cum au furat si di strus ceilanti!
ROB
21 Ian 2012

Nu vă lăsaţi atraşi n jocul politic murdar f ăcut de Opoziţiei!
LALA
21 Ian 2012

anul acesta romania va fa ce progrese mari in privi nta constructiei de autos trazi si cai de rulare.eu spun ca este un inceput promitator.pentru acest l ucru eu I apreciez foarte mult.consider ca suntem pe un drum bun.sustin si apreciez sistemul de guve rnamant actual, cat si pr esedentia.de mentionat ca masurile de austeritate ne conduc pe o cale buna.
ANY
21 Ian 2012

PSD incearca sa iasa in f runte manipuland oamenii, profita asa cum au facut mereu, in fata mea nu pr ezinta nici o garantie si cred ca nici in fata alt or milioane de votanti ca re vad cu adevarat ce se intampla. PDL da dovada i n aceasta situatie de foa rte mult tact.
UN OM PE NISTE SCARI
21 Ian 2012

Cateva informatii gasite pe net din surse imparti ale, de aceea credibile. Demersul meu este de a i nforma si de a combate mi nciuna si ipocrizia. - P D, sursa wikipedia.org ' '...Este succesorul direc t al Frontului Salvării Naționale și al partide lor cu care PD a fuzionat prin absorbție.[2] Par tidul Democrat a luat fii nță în anul 1993. A fo st înregistrat ca persoa nă juridică prin decizi a nr. 13 din 23 mai 1993 a Tribunalului Municipiul ui București. Convenția Națională Extraordinar ă din 28 - 29 mai 1993 d e la Constanța a fostulu i FSN a aprobat noul stat ut. Sigla Partidului Demo crat a rămas trandafirul , sub care a fost plasat prescurtarea PD, ansamb lul fiind încadrat într -un pătrat cu colțurile rotunjite...'' - Traian Basescu, sursa wikipedia .org ''.... În anul 198 9 a devenit director gene ral al Inspectoratului pe ntru Navigație Civilă n cadrul Ministerului Tr ansporturilor, în cabine tul Dăscălescu, funcți e pe care a îndeplinit-o până la Revoluția din 22 decembrie 1989...A fo st membru al Partidul Com unist Român...În primul guvern de după Decembri e 1989, Guvernul Petre Ro man (1), a ocupat funcți a de subsecretar de stat în Ministerul Transportu rilor...'' - Emil Boc, s ursa napocanews.ro ''... În urmă cu jumătate de an, Mihail Bumbes, cerce tător al Institutului de Investigare a Crimelor C omunismului în Romania ( IICCR), preciza că Emil Boc a deţinut funcţiile de vicepreşedinte şi p reşedinte al Consiliului Uniunii Asociaţiilor St udenteşti al Universitat ii „Babes-Bolyai”, re spectiv al Uniunii Asocia tiilor Studentilor Comuni sti din Romania, filiala Cluj. Trei funcţii care, teoretic, îl plasau în ierarhia tinerilor comun işti pe locul 2 în jude ţul Cluj, avându-l ca s uperior doar pe Vasile D ncu, preşedinte al UTC Cluj la acea vreme şi pe Nicu Ceauşescu....''
DAN
21 Ian 2012

vreme buna vreme rea, USL iar protesta, sriga si urla pe basescu in dos d urea
SAS
21 Ian 2012

• Încurcate sunt căil e Opoziţiei. După ce au deplâns plecarea lui Ra ed Arafat de la Ministeru l Sănătăţii, revenire a lui pare să-i nemulţu mească şi mai tare pe l iderii USL şi pe analiş tii politici, care se în trec în a-l apostrofa. T recând peste şocul că Radu Mazăre tolerează i vremea aspră de iarn şi nu e plecat la nici un carnaval, trebuie să remarcăm înverşunarea cu care l-a criticat pe A farat aseară, cu microfo nul în mână, din mijlo cul protestatarilor const ănţeni. Mesajul este cl ar: o fi Raed Arafat un p rofesionist, un erou al s istemului de urgenţă ro mânesc, dar numai dacă e de partea USL!
MARINICA
21 Ian 2012

cei de la USL, orice vor face ei, nu vor reusi sa ajunga la guvernare pe ca le normala.... chiar daca vor plati multi bani pe asa zisele proteste sau p e manipualrea media, nu v or castiga nimic, eventua l pierde credibilitatea a ltora
IULIU.D
22 Ian 2012

Securistul Basescu, cu ga sca lui de lichele, trebu ie bagati in puscarie, la munca silnica. Cu el, sa fie si Nastase, Iliesc u, Magureanu, Cozma, etc. ....sa munceasca 12 ore p e zi, atunci sa o vedem p e Udrea, Sulfina, Anastas e, Eba, etc....cum le sta cu tarnacopul in mana... ..
DELETED
22 Ian 2012

pentru any. Cum de poti s pune ca USLul a manipulat multimea? Poti sa explic i cum si ce i-au manat la proteste anti basescu si anti boc pe ROMANII care se afla la munca in dife rite tari din EUROPA? si pe ei i-au platit USLul?? ? Vai, Vai ce rationament limitat si dusmanos poti avea.
JUDECATOR
22 Ian 2012

Ultimele stiri: A intrat in gara Bucuresti Nord, t renul RAPID care va avea o singura oprire doar in gara TARGOVISTE. Toti cei doritori sa faca aceasta calatorie, vor primii gr atuit bilet cl. I doar pe ntru DUS. Sunt primiti do ar pdlistii infocati si c u carnet si care au cotiz atia achitata la zi. Va r ugam sa fiti disciplinati , sa va urcati in ordine, calmi si sa acordati pri oritate conducatorilor IU BITI, ca: basescu, boc, u drea , guvernului si la u rma turma.Plutonul va ast eapta nerabdator, pentru ca le-au inghetat mainile . Va uram multe SUCCESURI .
COCO
22 Ian 2012

vai,vai,vai, cu PDL in fr unte vom avea victorii mu lte.
MARIAN
22 Ian 2012

Basescu era corupt, vandu t si santajabil inainte d e a deveni presedinte cu sprijinul americanilor. A dovedit incapabil sa con duca tara s-a bazat pe oa meni fara studii, lingai, incompetenti si corupti fara scrupule. Poporul a saracit nemaiavand bani d e intretinerea locuintei, plata medicamentelor, hr ana si lapte pentru copii . Practic a distrus siste mul economic si gasca pol itica a monopolizat aface rile cu statul in toate j udetele. In vami aceeasi sfanta spaga care reguli si destinatari politici b ine stabiliti. Au distrul tara si si-au batut joc de popor ei imbogatindu-s e din fraude peste limita imaginabilului. In plus ne-au facut de ras in str ainatate si suntem un sta t izolat financiar. In ac este conditii ciuma porto calie condusa de irespons abilul Basescu trebuie sa se retraga de la putere si sa facem alegeri antic ipate cu un guvern de coa litie, PDL-istii fiind ho tarati sa fure alegerile. DACA GASCA BASISTA DE LA PUTERE NU A ASCULTAT SI NU I-A PASAT DE VOCEA POP ORULUI, ACUM PARLAMENTUL TREBUIE SA TINA SEMA DE V OINTA OAMENILOR IESITI IN PIETELE DIN MARILE OASE SI DE CARE SUNT ALATURI T OT POPORUL. RUSINE TICAL OSILOR DE LA PUTERE!!!!

Adauga un comentariu

Random image