2017-01-23 18:58


USL contestă validarea Guvernului la Curtea Constituţională

 |  16:33
USL contestă validarea Guvernului la Curtea Constituţională

Învestirea Guvernului propus de premierul Mihai Răzvan Ungureanu va fi contestată de Uniunea Social Liberală din cauza nerespectării procedurilor de audiere şi validare a miniştrilor, potrivit unui comunicat semnat de co-preşedintele USL, Victor Ponta.

„Uniunea Social Liberală va contesta validarea Guvernului Ungureanu la Curtea Constituţională, pe motivul nerespectării procedurilor de audiere şi validare a miniştrilor. Acest guvern este rezultatul încălcării procedurilor de validare prevăzute de Regulamentele celor două Camere ale Parlamentului. Chiar dacă avizul comisiilor de specialitate este consultativ, eliberarea sa este obligatorie. În cazul mai mult miniştri candidaţi, acest aviz lipseşte deoarece comisiile respective nu au avut cvorumul necesar”, se arată în comunicat.

Cabinetul propus de premierul desemnat Mihai Răzvan Ungureanu a fost învestit cu 237 de voturi „pentru” şi două voturi „împotrivă”, în urma votului acordat de plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului. Mai mulţi miniştri ai Cabinetului Ungureanu au fost audiaţi, miercuri, în cadrul unor comisii parlamentare reunite care s-au desfăşurat fără cvorum.

Prin aceasta, preşedintele PSD a precizat că „existenţa noului Guvern se află sub stigmatul nerespectării legii”. „Am asistat la o nouă sfidare nu doar a principiilor statului de drept, ci şi la sfidarea milioanelor de români care îşi doresc alţi guvernanţi şi un alt mod de a face politică”, a mai precizat Victor Ponta în comunicat, potrivit Mediafax.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639554-01-18

TAGURI: contestare guvern, contestare Curtea Constitutionala, investire Guvern, investire Ungureanu, vot guvern UngureanuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image