2017-01-24 09:06


USL duce mai departe “strategia Vadim”. Ponta ameninţă cu „indisponibilizarea” averii Elenei Udrea

 |  19:26
USL duce mai departe “strategia Vadim”. Ponta ameninţă cu „indisponibilizarea” averii Elenei Udrea

Iniţial i-au numit „borfaşi,gornişti, ciorditori, tâmpiţi, slugi, mafioţi”. Astăzi, ei ameninţă cuconfiscarea averilor celor care conduc astăzi România. Discursul politic alcelor de la Opoziţie seamănă tot mai tare cu cel al lui Vadim Tudor, liderulextremist al PRM.

Preşedintele PSD, Victor Ponta, aanunţat că în momentul în care formaţiunea sa va veni la putere Elena Udrea,ministrul dezvoltării regionale şi turismului, riscă să-i fie confiscatăaverea. Mai exact, spune Ponta, noul Guvern nu va plăti datoriilecontractate de MDRT pentru Programul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii(PNDI), ele urmând a fi plătite dinaverea personală a ministrului Udrea. "Am propus – şi amvorbit foarte serios – ca toţi cei care lucrează în MDRT, de la ministru,secretar de star, director şi funcţionari care participă la acest proiect defraudare a patru miliarde de euro, vor avea patrimoniul indisponibilizat pentruca eventualele firme păgubite sau Guvernul să poată să se întoarcă împotrivalor. Cred că averea doamnei Udrea şi a celorlalţi din minister trebuie săacopere eventualele pagube şi prejudicii pe care le produc în acest fel. Ei,direct!", a declarat luni Victor Ponta. În opinia sa, banii din PNDIreprezintă o "fraudă" evidentă a banilor publici pentru obiective decampanie electorală. Potrivit liderului PSD, USL va face demersurile pentru ca"averea şi a doamnei Udrea şi a celorlalţi din minister"săacopere eventualele pagube din programul PNDI, în valoare de patru miliarde deeuro. "Aceia nu-i vom plăti şi le-am spus de câte ori am avut ocazia şiinvestitorilor români şi băncilor. Guvernul USL va face un audit foarte clarasupra legalităţii, asupra oportunităţii acestor cheltuieli, asupra modului încare s-au respectat normele şi inclusiv un audit judiciar trebuie făcut. Dinpunctul nostru de vedere, patru miliarde de euro pe care doamna Udrea îifraudează de la bugetul public pentru considerente de campanie electoralăpentru PDL, aşa ceva nu vom plăti. Să fie foarte clar! Celelalte datorii aleGuvernului, nu ne plac, dar le vom plăti, nu se pune problema ca România să nu-şiplătească datoriile, Doamne fereşte de aşa ceva! Aceea este unica excepţie şi ţinsă o remarcaţi pentru că suntem foarte hotărâţi în acest sens", a spusPonta.

Ultimele declaraţii ale lui Victor Ponta pot ficonsiderate ca făcând parte dintr-o strategie politică de tip “Vadim” pe careliderii Opoziţiei au adoptat-o de câteva săptămâni bune. „Mă simt foarte bine săvorbesc după Crin Antonescu. De altfel, aţi văzut când am vorbit împreună marţila Cotroceni, domnul Băsescu căuta după sticlă pe jos”, a afirmat Victor Ponta,în urmă cu două săptămâni. Cu câteva zile înainte,şi Crin Antonescu vorbise despre Traian Băsescu ca despre un beţiv. „Nu te poţiduce ca un beţiv la cârciumă când eşti şeful statului să-ţi dai cu părereadespre istoria statului şi despre emblemele statului”, afirmase Antonescu, comentânddeclaraţia lui Traian Băsescu potrivit căreia abdicarea Regelui Mihai a fost unact de trădare naţională. Din seria declaraţiilor de tip „Vadim” a celor doilideri ai USL mai reţinem: "Omuleste slab de minte, îmi pare rău să spun asta, că nu degeaba îi dă şi taică-sucu oul în cap. E slab de minte. N-are ţinere de minte.” (CrinAntonescu, despre Emil Boc); “Avem un premier care ne minte înfaţă, ca un borfaş. Eu vă spun foarte clar că, atâta vreme cât Guvernul condusde Boc va continua să fure din banul public, pentru mine Boc va fi un borfaş şiGuvernul lui, un Guvern de ciorditori." (Crin Antonescu); "E deja unscenariu apocaliptic dacă Boc gândeşte, asta ar fi o ştire de breaking news."(Victor Ponta); "Poate o să vi se pară prea colorată expresia, dar eu credcă la un moment dat o să retrăim - sigur, la figurat - momentul cu elicopterul,când dna Udrea şi cu dl Băsescu se vor urca în elicopter. Altfel nu vor plecade acolo.” (Victor Ponta); “Şcoalanu produce, cum zice domnul Băsescu, tâmpiţi, ci poate doar pentru funcţia depreşedinte.” (Victor Ponta); “O combinaţie toxică între puseuri de fascism pur,de fariseism şi de slugărnicie greţoasă faţă de mâna care îi hrăneşte.” (Ponta,despre Macovei, Preda, Voinescu).


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639252-11-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random image