2017-01-21 00:02

POLITICA


USL îşi obligă parlamentarii să renunţe la salarii

 |  21:00
USL îşi obligă parlamentarii să renunţe la salarii

USL a anunţat prin vocea liderilor săi, că începând cu 1 februarie şi până la următoarele alegeri senatorii şi deputaţii PSD, PNL şi PC se retrag din activitatea parlamentară. Pe scurt, nu se mai prezintă la şedinţe. Asta presupune, după cum au explicat ei, şi renunţarea la indemnizaţiile de şedinţă. Cum vor trăi aleşii Opoziţiei fără venituri, aflaţi în cele ce urmează.

„Parlamentarii USL, fără excepţie, se retrag din activitatea uzuală a Parlamentului în toate formele ei, păstrându-şi mandatul şi dreptul de vot pe care să-l activeze în situaţii de maximă importanţă, cum ar fi decizii sau hotărâri, legi privitoare la alegeri anticipate, moţiune de cenzură, suspendarea preşedintelui sau modificarea legislaţiei electorale”. Anunţul a fost făcut ieri de Crin Antonescu, copreşedintele USL. Celălalt copreşedinte, Victor Ponta, a completat anunţul spunând că parlamentarii vor renunţa şi la indemnizaţii. „Atât timp cât nu participi nici la plen, nici la comisii, nu primeşti bani”, a spus Ponta.

Decizia Opoziţiei de retragere din activitatea parlamentară, precum şi renunţarea la indemnizaţii a provocat nemulţumiri în rândul celor din PSD. Victor Socaciu, deputat PSD, a declarat în exclusivitate pentru ziarul „Puterea”: „Mă număr printre parlamentarii PSD care nu au alte surse de venit, în afară de indemnizaţia de parlamentar. Dar, dacă o să fie pentru o perioadă scurtă, sper să putem supravieţui. Am şi nişte probleme de sănătate. Nici nu ştiu exact cât va ţine această grevă. Sper să fie cât mai puţin”. Cu toate acestea, deputatul ne-a confirmat că dacă asta va fi hotărârea, nu va avea încotro, şi va renunţa la salariu.

Lucreţia Roşca, deputat PSD de Galaţi, ne-a mărturisit situaţia dificilă în care sunt puşi unii parlamentari: „Eu sunt medic, iar de când sunt şi parlamentar, vă daţi seama că îmi organizez viaţa şi în funcţie de această indemnizaţie de parlamentar, dar sper să supravieţuiesc. Partea proastă este că eu mai am colege care sunt în PSD, care sunt medici nepracticanţi. În felul ăsta, ele chiar nu cred că mai au din ce trăi. La fel şi alte colege care sunt bugetare şi care au un salariu foarte mic, de circa 1.000 de lei”.

De menţionat este că, pe data de 6 februarie, PSD a hotărât să convoace Comitetul Executiv Naţional al Partidului. Lucreţia Roşca ne-a declarat: „Am înţeles că atunci se va cere un vot intern privind renunţarea la salarii, aşa mi-au spus sursele mele. Domnul Duşa ne va spune oficial despre ce va fi vorba”.

Nemulţumiţi de salariile actuale

Sunt parlamentari ai PSD care susţin că indemnizaţia lor este mică. Este cazul lui Vasile Popeangă, deputat PSD Gorj. Acesta ne-a declarat: „Eu o să renunţ la salariul meu, asta e propunerea partidului, trebuie să ne supunem”. Întrebat de cuantumul indemnizaţiei, Popeangă a precizat: „Eu am salariul de 4.100 de lei. Adică sub 1.000 de euro. Să ştiţi că nu te pricopseşti cu salariul ăsta. Eu sunt şi cadru universitar. Cei care câştigă mult sunt parlamentarii care au firme”. Pe de altă parte, există şi parlamentari care susţin că se vor supune deciziei partidului, renunţând la salarii. Florin Iordache, PSD Olt: „Este imoral să încasezi indemnizaţia de parlamentar, şi, în acelaşi timp, să nu te duci la lucrările din Parlament. Eu o să renunţ la indemnizaţia mea, la fel sper că vor face şi colegii mei”. De asemenea şi Constantin Niţă, deputat şi preşedinte PSD Braşov, Iuliu Nosa, deputat PSD Sălaj, sau Florina Jipa, deputat PSD Bucureşti.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639551-07-30

TAGURI: Victor_ Socaciu, Crin _Antonescu, salarii, supravieţuireComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

BARNEY
31 Ian 2012

Nu o sa iesim prea curand din situatia actuala si din criza cu atat mai mult, din moment ce USL pune piedici constant actualei guvernari. Este clar ca iesire din criza nu este o prioritate pentru ei, cum o reprezinta demiterea presedintelui. Au fost si vor ramane aceeasi comunisti cei din USL.
ANCA
31 Ian 2012

Da, cred si eu ca Ponta si Antonescu (cu neveste europarlamentar, care castiga 7000 euro pe luna) isi permit sa faca propuneri "inteligente" ca greva parlamentara. Nu au cu ce gandi saracutii de ei : daca puterea se concentreaza si vine in corpore la parlament, ambele camere isi desfasoara activitatea fara probleme, in schimb istetii de la USL raman si fara bani (+ masina, cazare la hotel ,diurna, secretara) si isi atrag si antipatia electoratului care nu i-a ales ca sa doarma pe camasa acasa ! Abia astept sa vad cum se vor conforma parlamentarii opăozitiei la aceasta propunere "desteapta" foc.
ELENA
31 Ian 2012

Oricum nu mor de foame. Au firme si afaceri de milioane. Pe USL-isti sa-i vaitam noi?

Adauga un comentariu

Random image