2017-01-17 23:39

POLITICA


USL propune guvern de tehnocraţi

 |  21:00
USL propune guvern de tehnocraţi

Liderii USL au mers ieri la consultările de la Cotroceni cu o stranie ofertă politică: un guvern de nepoliticieni. Mai exact, cu un guvern de tehnocraţi.

Preşedintele Traian Băsescu a avut ieri la Palatul Cotroceni consultări politice cu liderii formaţiunilor parlamentare. Una dintre discuţiile cele mai intereante a fost cea a preşedintelui cu reprezentanţii partidelor de Opoziţie: PSD, PNL şi PC. Aceştia au venit cu mai multe propuneri, între care un guvern de tehnocraţi şi respingerea ideilor de modificare a Constituţiei şi comasare a alegerilor.

La finalul discuţiilor, preşedintele PSD, Victor Ponta, copreşedinte al USL, a susţinut că preşedintele nu a respins propunerea privind un Guvern de tehnocraţi, dar ar fi explicat că aceasta trebuie să vină ca o concluzie a tuturor discuţiilor cu partidele parlamentare. Ponta a explicat că rostul unui guvern de tehnocraţi ar fi să pregătească „alegeri corecte“, să discute măsurile de guvernanţă economică impuse de UE şi să schimbe legea electorală în sensul reducerii parlamentarilor la 300.

Între propunerile USL s-a aflat şi înfiinţarea unui cadru în care să fie discutat ce înseamnă acordul european de guvernanţă fiscală şi care sunt consecinţele acestuia pentru România. „Am revenit cu înfiinţarea unui cadru în care să discutăm ce înseamnă acest acord de guvernanţă fiscală şi care sunt consecinţele pentru economia românească, pentru angajaţii din România, într-un comitet anticriză Putere-Opoziţie, noi am spus acolo şi specialiştii de la BNR. Poziţia preşedintelui a fost că da, este necesar un asemenea cadru de discuţie Putere-Opoziţie, să nu implicăm deschis BNR, dar să beneficiem de asistenţa tehnică a BNR. Nu ne-a spus de ce atunci când i-am făcut această propunere în iunie nu era de acord”, a anunţat Ponta.

Cât priveşte organizarea unui referendum pe Constituţie „comasat cu alegerile“, cu care Opoziţia nu este de acord, Traian Băsescu ar fi spus că nu a prezentat niciodată o astfel de propunere şi că afirmaţiile lui Ioan Oltean (PDL) nu-l reprezintă. „Noi nu suntem de acord cu referendum odată cu alegerile, a înţeles domnul preşedinte acest lucru, o să vedem, a spus că domnul Oltean a vorbit de capul lui, nu-l reprezintă“, a povestit Ponta.

Semne proaste

Surse politice prezente la consultări au declarat pentru agenţia NewsIn că preşedintele Traian Băsescu ar fi refuzat să dea mâna cu liderii USL în debutul consultărilor de la Cotroceni. Gestul şefului statului i-a nemulţumit pe liderii USL. De altfel, preşedintele PSD, Victor Ponta, a catalogat comportamentul preşedintelui Traian Băsescu drept unul „grosolan”, în momentul în care a dat declaraţii presei, dar nu a menţionat la ce se referă de fapt. De asemenea, în cadrul discuţiilor, preşedintele PNL, Crin Antonescu, i-ar fi transmis şefului statului că nu are calitatea de a vorbi despre corupţie şi reformă a statului, din moment ce PDL „colcăie de corupţie”. Preşedintele Traian Băsescu i-ar fi replicat: „Şi voi sunteţi corupţi!”. Liderul PNL s-ar fi revoltat: „Cine, eu?”. „Voi, toţi politicienii sunteţi corupţi”, ar mai fi spus preşedintele Traian Băsescu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: consultari, palatul cotroceni, basescu, ponta, opozitie, guvern tehnocratiComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image