2019-03-23 07:04


USR cere Curţii Constituţionale să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia

 |  12:44
USR cere Curţii Constituţionale să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia

USR solicită Curţii Constituţionale a României să respecte recomandările Comisiei de la Veneţia, pentru că în joc sunt democraţia şi viitorul ţării, conform News.ro.

În opinia USR, ”CCR se află în faţa unui test al adevărului”. ”Îşi va respecta această instituţie misiunea şi va lua în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia sau va continua să asculte ordinele PSD-ALDE de a submina independenţa magistraţilor prin susţinerea modificărilor nocive ale legilor justiţiei?”, întreabă USR.

”Toate cele trei legi ale justiţiei se află în acest moment pe masa CCR. Preşedintele Klaus Iohannis a depus sesizare pe 29 iunie cu privire la legea 304, pe 7 iulie a contestat legea 317 şi pe 13 iulie a atacat legea 303. Toate aceste legi se pot întoarce în Parlament dacă CCR ia în considerare recomandările Comisiei de la Veneţia”, se arată într-un comunicat al USR.

Comisia de la Veneţia a emis, vineri, o opinie preliminară în legătură cu modificările la cele trei legi ale justiţiei din România, formulând o serie de recomandări, între care menţinerea rolului preşedintelui şi al CSM în numirea/revocarea procurorilor de rang înalt, renunţarea la schema de pensionare anticipată a procurorilor, eliminarea sau redefinirea prevederilor care le permit procurorilor şefi să invalideze, ca neîntemeiate, soluţiile procurorilor. Experţii Comisiei de la Veneţia consideră că noile prevederi ar putea conduce la o presiune excesivă asupra judecătorilor şi procurorilor, subminând independenţa sistemului judiciar şi a membrilor săi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-07-14
Citeste si:
Ce spune IOHANNIS despre concluziile cuprinse în opinia Comisiei de la VENEȚIA
Augustin Zegrean, ex-șef CCR, despre mesajul Comisiei de la Veneția: Modificarea Constituţiei mi se pare uşor EXAGERATĂ
Comisia de la Veneția, SOLICITARE URGENTĂ către autoritățile române, după modificarea Legilor justiției

TAGURI: usr, ccr, recomandari, comisia de la venetia
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CCR -ANEXA PSD
14 Iul 2018

CCR -este aghiotanta mafiei psd-alde -udmr. Iata cum curtea de la Venetia ne-a aratat ca CCR a incalcat Constitutia in privinta demiterii LCK. CCR a mai perdut se trei procese in civil tot pentru incalcarea Constitutiei. CCR este o anexa a mafiei psd si trebui dizolvata . Va trebui reconstruita pe principii democratice , nu de partid si formata din magistrati independenti.
IN GENUNCHI
14 Iul 2018

Dar Proclamatia de la Cucurigu ? O ignoram ?
ANONIM
14 Iul 2018

SOCIETATEA CIVILA ORAGANIZATA, SOLICITAM ABROGAREA IN RO A DEMOCRATIEI MIMATE SI A CAPITALISMULUI DE CUMETRI!
@ANONIM
14 Iul 2018

Poate ai vrut sa spui de ABOLIREA DEMOCRATIEI MIMATE SI A CAPITALISMULUI SALBATIC DE CUMETRIE.
Random imageUltimele stiri
STARBAG
loading...