2019-01-16 12:14


USR depune MOȚIUNE de cenzură împotriva Ministrului Justiției

 |  22:11
USR depune MOȚIUNE de cenzură împotriva Ministrului Justiției

Uniunea Salvaţi România (USR) a anunţat că a realizat o evaluare proprie a ministrului justiţiei, Tudorel Toader, şi că va depune o moţiune simplă împotriva acestuia, în prima zi a sesiunii parlamentare.

“Tudorel Toader a devenit un instrument obedient al lui Tăriceanu şi Dragnea şi pune în pericol stabilitatea şi independenţa sistemului de Justiţie. Prin declanşarea procedurii de revocare a procurorului general Augustin Lazăr, Tudorel Toader vrea să oprească ancheta Parchetului General asupra represiunii din 10 august şi să îngroape adevărul cu privire la responsabilitatea politică pentru gazarea, lovirea şi rănirea protestatarilor paşnici”, spune USR printr-un comunicat de presă.

Formaţiunea spune că nu se explică de ce ministrul, care ştia de existenţa protocoalelor secrete, foloseşte acest subiect doar acum pentru “aşa-zisa evaluare a activităţii procurorului general”.“Altfel nu se explică de ce ministrul Justiţiei, deşi ştia de protocoalele dintre SRI şi Parchetul General, le foloseşte de abia acum ca temei pentru aşa-zisa evaluare a activităţii Procurorului General. Explicaţia oferită azi de Tudorel Toader este ridicolă: că erau secrete până au vorbit Liviu Dragnea şi Darius Vâlcov despre ele! Din nou ministrul Justiţiei minte pentru a servi intereselor PSD-ALDE!”, a mai transmis formaţiunea.

De asemenea, sursa citată spune că de mai multe ori a fost “taxat” de către CSM, iar acesta va rămâne în istorie “cu cel mai negru mandat al unui ministru de justiţie”.“Deşi Tudorel Toader nu recunoaşte presiunile asupra justiţiei, de mai multe ori declaraţiile sale au fost taxate de Consiliul Superior al Magistraturii pentru că afectează independenţa magistraţilor.

Tudorel Toader va rămâne în istorie cu cel mai negru mandat al unui ministru de justiţie. În timpul mandatului său, au fost modificate legile justiţiei pentru a submina independenţa procurorilor şi judecătorilor şi pentru a înfiinţa secţia specială de anchetare a magistraţilor, a fost adoptată legea recursului compensatoriu care a eliberat mii de deţinuţi din închisori, au fost modificate codurile penale pentru favorizarea infractorilor în detrimentul victimelor şi al muncii procurorilor”, se mai arată în comunicat.

În acelaşi comunicat de presă, USR spune că “toate diplomele şi distincţiile profesionale nu mai valorează nimic şi nu compensează lipsa de caracter şi reaua intenţie a celui mai detestabil ministru al Justiţiei de la miniştrii din timpul dictaturii comuniste încoace”.Reprezentanţii USR au vrut să intre marţi la conferinţa de presă lui Tudorel Toader pentru a-i cere demisia, dar, acuză partidul, ministrul “a dat ordin să nu fie lăsaţi să intre în clădire”.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-08-28

TAGURI: usr, motiune de cenzura, ministrul justitiei
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


MINISTRUL BORFASILOR
29 Aug 2018

De la venirea acestui slugoi bolsevic la M.J infractionalitatea pe strazile din Romania a crescut odata cu eliberarea a mii de puscariasi. Acum a trecut la alt nivel , eliberarea politicienilor mafioti si spalarea dosarelor lor penale. Acest IMPOSTOR TREBUI SA PLECE PANA NU VA DISTRUGE TOT SISTEMUL JUDICIAR. HUUU.. SLUGA PUSCARIASILOR SI CORUPTILOR. EXPONENT AL MAFIEI PSD-ALDE-UDMR-MINORITATI.
ANONIM
29 Aug 2018

IMPOSTOR E NAZISTUL VOSTRU SI LULUTA PUSA DE CRIMINALUL BASESCU IN FRUNTEA DNA ABSOLVENTA EMINENTA DE FACULTATE CU MEDIA 6'41 CE SISTEM JUDICIAR DISTRUGE? CEL AFLAT SUB PAPUCUL SRI CONDUS DE UN TZARANOI REPETANT DAR SMSCHER NUMIT COLDEA? CHIAR NU VA ESTE FRICA DE O PEDEAPSA CEREASCA SA MINTITIIN HALULACESTA
@ANONIM
29 Aug 2018

Ce rusine sa aiba loazele astea hitleriste ,daca scopul lor este intiparit in mintea lor infumurata de la atata pisat baut ,de la atatea spirale si integrari in ,,absolut'' si de la atatea droguri de tot felul Ei cumpara la o singura aprovizionare de 1000 de euro si nu canepa ci droguri serioase Horestea ,Livia Stanciu,Alina ghorghiu ,se drogheaza la greu Vor sa distruga tara ,sa dicteze ei in privinta actului de justitieSasul a tipat la augustin lazar sa porneasca un proces si sa i cerceteze pe jandarmi ca de ce nu s au dat la o parte cand oamenii lui ,romanii lui adevarati,aruncau cu excremente si sticle incendiare si voiau sa intre in parlamentNazistii astia se drogheaza incepand cu sasul asta dement sluga strainatatii
Random imageUltimele stiri

loading...