2018-10-16 15:26


Valeriu Zgonea: Raportul MCV, un duş rece pentru Parlament

 |  18:59
Valeriu Zgonea: Raportul MCV, un duş rece pentru Parlament

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a precizat, miercuri, referitor la raportul MCV, că observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte "un duș rece" pentru "obtuzitatea" și "pasivitatea" cu care Legislativul a tratat subiecte importante pentru bunul mers al justiției.

"Mă bucur că raportul MCV a consemnat pentru al treilea an consecutiv progresele înregistrate de România în ceea ce privește consolidarea sistemului judiciar și lupta împotriva corupției. Este un semnal clar că țara noastră este aproape de o finalizare a acestui mecanism și de trecere la o nouă etapă de transpunere a obiectivelor MCV în sarcina autorităților române. Cu toate acestea, observațiile formulate la adresa Parlamentului ar trebui să reprezinte un duș rece pentru obtuzitatea și pasivitatea cu care, uneori, au fost tratate de către Legislativ subiecte importante pentru bunul mers al justiției, dar și pentru recredibilizarea acestei instituții în ochii cetățenilor. E nevoie de mai multă voință politică și determinare pentru a răspunde atât recomandărilor Comisiei Europene, cât și dorinței legitime a cetățenilor de a vedea un Parlament care să le reprezinte interesele", a precizat Valeriu Zgonea, într-o declarație de presă.

Preşedintele Camerei Deputaţilor şi-a exprimat speranţa că, în acest an, parlamentarii vor da dovadă de mai multă responsabilitate în tot ceea ce fac.

"Tocmai de aceea, voi relua demersurile pentru urgentarea dezbaterilor, în comisiile de specialitate, referitoare la Codul de conduită a parlamentarilor și la punerea în acord a Codurilor penal și de procedură penală cu deciziile Curții Constituționale, astfel încât să fie adoptate cât mai rapid în plenul Camerei Deputaților", a completat Valeriu Zgonea.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-01-27
Citeste si:
Traian Băsescu, despre raportul MCV: Dacă nefericiţii Ponta şi Antonescu nu ar fi aplicat statului de drept o grea lovitură...
DNA, despre raportul MCV: Documentul arată că Parlamentul a refuzat o treime din cererile DNA
Guvernul Cioloș contrazice Comisia Europeană. Concluziile Raportului MCV, privite în mod diferit la Bruxelles şi la Bucureşti
REACŢIA ministrului Justiţiei despre raportul MCV

TAGURI: valeriu zgonea, raport, mcv, dus, rece, parlament
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...