2017-01-17 04:59

POLITICA


Vameşii lor sunt mai mânjiţi decât ai noştri. Sever Voinescu merge pe urmele lui Traian Băsescu

 |  16:29
Vameşii lor sunt mai mânjiţi decât ai noştri. Sever Voinescu merge pe urmele lui Traian Băsescu
Sever Voinescu, aspirantla o funcţie importantă în noua conducere a PDL, a ieşit astăzi la bătaie cudeclaraţii incriminatoare la adresa Opoziţiei. El afirmă că, în ciuda faptuluică PSD şi PNL spun că PDL se face vinovat de corupţia din vămi, „adevăraţii profesori decorupţie” sunt în curtea lor. Afirmaţiile lui Voinescu vin la numai o zi dupăce şi Traian Băsescu lansase aceeaşi idee. Şeful statului nominalizase membriai Opoziţiei implicaţi în trecut în scandaluri la vamă: deputatul PNL NiniSăpunaru şi senatorul PNL Dan Radu Ruşanu.

DeputatulPDL Sever Voinescu a declarat că PDL „respinge categoricteza indusă de adversarii politici conform căreia ar fi implicat ca partid înafacerile murdare de la vamă”, arătând că „blamareaîntregului partid este inacceptabilă”. „PDL respingecategoric teza indusă de adversarii politici conform căreia ar fi implicat capartid în afacerile murdare de la vamă pe care procurorii le probează în acestezile. Încercarea de a lega partidul nostru de corupţia din vămi este un atacpolitic josnic. Este, înainte de orice, jignitor pentru sutele de mii de membriPDL, pentru milioanele noastre de simpatizanţi”, a spus Voinescu.

El aprecizat că, dacă sunt membri ai PDL care se fac vinovaţi de acte de corupţie,de evaziune fiscală sau de contrabandă, „nu există nici o urmăde îndoială că ei trebuie să răspundă conform legii”.

„Darblamarea întregului partid este inacceptabilă. Cu atât mai intolerabilă esteoperaţiunea pur stalinistă de a învinovăţi întreg PDL, cu cât vine dintr-otabără politică în a cărei conducere găsim chiar pe adevăraţii profesori decorupţie din această ţară, adică PSD sau din partea aliaţilor lor, reprezentaţişi ieri, şi azi de iluştrii protagonişti ai unor uriaşe scandaluri mediaticelegate de vamă pe parcursul ultimilor ani, e vorba despre PNL”, a adăugat SeverVoinescu.

Dubla măsură nu-i convine

Voinescu s-aarătat nemulţumit de faptul că, atunci când se demarează acţiuni judiciareanticorupţie în care sunt amestecaţi membri ai partidelor de Opoziţie, apareimediat interpretarea că sunt acţiuni de poliţie politică, poliţie „condusăde o putere dictatorială”. „Când aceleaşistructuri ale statului ajung cu investigaţiile în preajma unor membri ai PDL,imediat se constată că PDL este corupt pentru că, nu-i aşa?, când e vorba dePDL magistraţii au dreptate, când e vorba despre PSD magistraţii fac poliţiepolitică”, a explicat Sever Voinescu.

Zice la fel ca şeful

Declaraţiilede acum ale lui Voinescu sunt făcute în linia celor de ieri ale preşedinteluiTraian Băsescu. Şeful statului spusese că problemele din vămi sunt vechi şi căau fost tolerate de guvernele de până acum. Mai mult, preşedintele a lăsat săse înţeleagă că printre cei care se fac responsabili de situaţia vămilor suntşi parlamentarii PNL Dan Radu Ruşanu (senator) şi Nini Săpunaru (deputat). „Cangrenae veche, e arhicunoscută şi tolerată de toate partidele care s-au succedat laguvernare, din '90 până acum. Vă aduceţi aminte, în timpul războiului iugoslavRomânia era acuzată de trafic de combustibil, se făcea prin frontiere, nuporumbelul ducea... sau nume celebre ca Ruşanu, Dan Radu Ruşanu - vă mai spuneceva legat de vămi? Sau Nini Săpunaru, sau Dinu Vamă sau Diaconu? Spunlucrurile astea ca să ne ducem puţin în timp. Toate guvernele de până acum aufost lipsite de voinţa de a interveni în această zonă”, a declarat ieri TraianBăsescu. Sever Voinescu a fost purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţialedin 2009 şi a anunţat că vrea să candideze pentru şefia PDL. Dacă acest lucrunu va fi posibil, deoarece Voinescu nu are cinci ani vechime în partid cumprevede Statutul, deputatul ţinteşte o poziţie de prim-vicepreşedinte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CHITIBUS
12 Feb 2011

Mare exeget acest domn Co toi. Imi amintesc cu stup efactie cum ne acuza cu v reo cateva luni in urma c a noi, romanii, nu stim s a fim cat mai...basescien i. Doamne, fereste, am tr ait s-o auzim si pe asta! !!Ma cuprind frisoane si imi amintesc cum era pros lavit marxism-lenismul de cohortele de politruci a nalfabeti, care ni-au int unecat adolescenta si tin eretea la milioane de rom ani. Azi, anacronocul Cot oi a inventat basescianis mul. Cine-i da un premiu?
CHITIBUS
12 Feb 2011

E.TOMEI
12 Feb 2011

Primul ministru ADRIAN NA STASE, in anul 2004 a dat o dispozitie de guvern, care a lovit crunt in cei care se intorceau de al munca din strainatate si nu aveau viza la zi, sau in cei cu pasaportul exp irat. A hotarat interdict ii de a mai iesi din tara , de pana la 5 ani. Au s arit in ,,ajutor" cei de la punctele de frontiera care au fixat spagile pen tru a trece cu vederea ac este lucruri. Chiar polit ia de la pasapoarte a rea ctionat ajutandu-i pe cei cu probleme eliberand pa sapoarte noi ,curarte far a interdictii. Cei cunosc atori vorbeau despre aces te lucruri ca despre un nou TROFEU al CALITATII d in punctele de frontiera. NEMERNICUL , in LACOMIA lui , a lovit ,tocmai in cei pe care ii lauda ca aduc in tara miliarde de dolari si euro, pentru su pravetuirea economiei rom anesti. Mie mi s-a intat mplat si cred ca sunt mul te mii de oameni care po t sa confirme aceste lucr uri. Se pot verifica de ciziile luate de NEMERNIC in primavara lui 2004.
E.TOMEI
12 Feb 2011

Am amintiri ,,deosebite despre punctul de front iera OTOPENI. In perioada anilor 1991 – 2005 am iesit din, si intrat in t ara de foarte multe ori. La iesire, intr-o periada exista obligativitatea p latii unei taxe de iesire . De obicei majoritatea nu cunostea aceasta obilg ativitate si o ,,rezolva ‘’ in situ cu politis tul de frontiera. Am stra ns pentru un grup de 50 d e muncitori aceasta taxa si i-am dat-o direct unui politist, celui, care im i retinuse pasaportul , p entru a fi sigur ca-mi vo i face corect,, datoria . La intrare daca nu puneai 20 de dolari in pa saport ti se confisca, sp uneau vamesii, tot ce era ,,piele”, ,,electronic e “ si bani nedeclarati . Nu exista exceptie de l a aceasta regula, de fric a de a nu fi, cel putin v andalizati prin bagaje. I ntr-un an, prin 2002, am fost urmariti, de un vame s si un politist, in afar a aeroportului, motivand, chipurile ca nu ni s-a f acut controlul corect,( l ucru neadevarat, facusem vama ca la ,,carte”) si ca, pentru asta trebuie sa ,,cotizam” fiecare( vreo 20 ) cu cate 10 dola ri, pentru a fi iertati d e ,,neglijenta”colegilo r lor. Va inchipuiti cam ce sume adunau acesti luc ratori vamali si politist i daca anual, plecau sau se intorceau peste o suta de mii de muncitori num ai spre si din ISRAEL. As putea aminti si SPAGA (deosebit de consistenta) pe care ti-o certeau dac a aveai ceva probleme cu datele exacte ale vizei. Toti cei care discuta de spre acest FLAGEL ,,din u ltima vreme”, sunt nist e farisei, manipulatori o rdinari, care ne jignesc ,cel putin pe cei care am trecut prin acesta, JECM ANEALA INSTITUTIONALIZATA . Mereu a existat un ,,tr ofeu al calitatii” in p unctele de frontiera. Tup eul golanesc a fost si es te trasatura difinitorie pentru politiicieni de ti pul lui de a NASTASE nepo t de T’ amara

Adauga un comentariu

Random image