2016-12-09 23:27

POLITICA


Vameşii lor sunt mai mânjiţi decât ai noştri. Sever Voinescu merge pe urmele lui Traian Băsescu

 |  16:29
Vameşii lor sunt mai mânjiţi decât ai noştri. Sever Voinescu merge pe urmele lui Traian Băsescu
Sever Voinescu, aspirantla o funcţie importantă în noua conducere a PDL, a ieşit astăzi la bătaie cudeclaraţii incriminatoare la adresa Opoziţiei. El afirmă că, în ciuda faptuluică PSD şi PNL spun că PDL se face vinovat de corupţia din vămi, „adevăraţii profesori decorupţie” sunt în curtea lor. Afirmaţiile lui Voinescu vin la numai o zi dupăce şi Traian Băsescu lansase aceeaşi idee. Şeful statului nominalizase membriai Opoziţiei implicaţi în trecut în scandaluri la vamă: deputatul PNL NiniSăpunaru şi senatorul PNL Dan Radu Ruşanu.

DeputatulPDL Sever Voinescu a declarat că PDL „respinge categoricteza indusă de adversarii politici conform căreia ar fi implicat ca partid înafacerile murdare de la vamă”, arătând că „blamareaîntregului partid este inacceptabilă”. „PDL respingecategoric teza indusă de adversarii politici conform căreia ar fi implicat capartid în afacerile murdare de la vamă pe care procurorii le probează în acestezile. Încercarea de a lega partidul nostru de corupţia din vămi este un atacpolitic josnic. Este, înainte de orice, jignitor pentru sutele de mii de membriPDL, pentru milioanele noastre de simpatizanţi”, a spus Voinescu.

El aprecizat că, dacă sunt membri ai PDL care se fac vinovaţi de acte de corupţie,de evaziune fiscală sau de contrabandă, „nu există nici o urmăde îndoială că ei trebuie să răspundă conform legii”.

„Darblamarea întregului partid este inacceptabilă. Cu atât mai intolerabilă esteoperaţiunea pur stalinistă de a învinovăţi întreg PDL, cu cât vine dintr-otabără politică în a cărei conducere găsim chiar pe adevăraţii profesori decorupţie din această ţară, adică PSD sau din partea aliaţilor lor, reprezentaţişi ieri, şi azi de iluştrii protagonişti ai unor uriaşe scandaluri mediaticelegate de vamă pe parcursul ultimilor ani, e vorba despre PNL”, a adăugat SeverVoinescu.

Dubla măsură nu-i convine

Voinescu s-aarătat nemulţumit de faptul că, atunci când se demarează acţiuni judiciareanticorupţie în care sunt amestecaţi membri ai partidelor de Opoziţie, apareimediat interpretarea că sunt acţiuni de poliţie politică, poliţie „condusăde o putere dictatorială”. „Când aceleaşistructuri ale statului ajung cu investigaţiile în preajma unor membri ai PDL,imediat se constată că PDL este corupt pentru că, nu-i aşa?, când e vorba dePDL magistraţii au dreptate, când e vorba despre PSD magistraţii fac poliţiepolitică”, a explicat Sever Voinescu.

Zice la fel ca şeful

Declaraţiilede acum ale lui Voinescu sunt făcute în linia celor de ieri ale preşedinteluiTraian Băsescu. Şeful statului spusese că problemele din vămi sunt vechi şi căau fost tolerate de guvernele de până acum. Mai mult, preşedintele a lăsat săse înţeleagă că printre cei care se fac responsabili de situaţia vămilor suntşi parlamentarii PNL Dan Radu Ruşanu (senator) şi Nini Săpunaru (deputat). „Cangrenae veche, e arhicunoscută şi tolerată de toate partidele care s-au succedat laguvernare, din '90 până acum. Vă aduceţi aminte, în timpul războiului iugoslavRomânia era acuzată de trafic de combustibil, se făcea prin frontiere, nuporumbelul ducea... sau nume celebre ca Ruşanu, Dan Radu Ruşanu - vă mai spuneceva legat de vămi? Sau Nini Săpunaru, sau Dinu Vamă sau Diaconu? Spunlucrurile astea ca să ne ducem puţin în timp. Toate guvernele de până acum aufost lipsite de voinţa de a interveni în această zonă”, a declarat ieri TraianBăsescu. Sever Voinescu a fost purtătorul de cuvânt al campaniei prezidenţialedin 2009 şi a anunţat că vrea să candideze pentru şefia PDL. Dacă acest lucrunu va fi posibil, deoarece Voinescu nu are cinci ani vechime în partid cumprevede Statutul, deputatul ţinteşte o poziţie de prim-vicepreşedinte.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639237-03-22Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

CHITIBUS
12 Feb 2011

Mare exeget acest domn Cotoi. Imi amintesc cu stupefactie cum ne acuza cu vreo cateva luni in urma ca noi, romanii, nu stim sa fim cat mai...basescieni. Doamne, fereste, am trait s-o auzim si pe asta!!!Ma cuprind frisoane si imi amintesc cum era proslavit marxism-lenismul de cohortele de politruci analfabeti, care ni-au intunecat adolescenta si tineretea la milioane de romani. Azi, anacronocul Cotoi a inventat basescianismul. Cine-i da un premiu?
CHITIBUS
12 Feb 2011

E.TOMEI
12 Feb 2011

Primul ministru ADRIAN NASTASE, in anul 2004 a dat o dispozitie de guvern, care a lovit crunt in cei care se intorceau de al munca din strainatate si nu aveau viza la zi, sau in cei cu pasaportul expirat. A hotarat interdictii de a mai iesi din tara , de pana la 5 ani. Au sarit in ,,ajutor" cei de la punctele de frontiera care au fixat spagile pentru a trece cu vederea aceste lucruri. Chiar politia de la pasapoarte a reactionat ajutandu-i pe cei cu probleme eliberand pasapoarte noi ,curarte fara interdictii. Cei cunoscatori vorbeau despre aceste lucruri ca despre un nou TROFEU al CALITATII din punctele de frontiera. NEMERNICUL , in LACOMIA lui , a lovit ,tocmai in cei pe care ii lauda ca aduc in tara miliarde de dolari si euro, pentru supravetuirea economiei romanesti. Mie mi s-a intatmplat si cred ca sunt multe mii de oameni care pot sa confirme aceste lucruri. Se pot verifica deciziile luate de NEMERNIC in primavara lui 2004.
E.TOMEI
12 Feb 2011

Am amintiri ,,deosebite” despre punctul de frontiera OTOPENI. In perioada anilor 1991 – 2005 am iesit din, si intrat in tara de foarte multe ori. La iesire, intr-o periada exista obligativitatea platii unei taxe de iesire . De obicei majoritatea nu cunostea aceasta obilgativitate si o ,,rezolva ‘’ in situ cu politistul de frontiera. Am strans pentru un grup de 50 de muncitori aceasta taxa si i-am dat-o direct unui politist, celui, care imi retinuse pasaportul , pentru a fi sigur ca-mi voi face corect,, datoria”. La intrare daca nu puneai 20 de dolari in pasaport ti se confisca, spuneau vamesii, tot ce era ,,piele”, ,,electronice “ si bani nedeclarati. Nu exista exceptie de la aceasta regula, de frica de a nu fi, cel putin vandalizati prin bagaje. Intr-un an, prin 2002, am fost urmariti, de un vames si un politist, in afara aeroportului, motivand, chipurile ca nu ni s-a facut controlul corect,( lucru neadevarat, facusem vama ca la ,,carte”) si ca, pentru asta trebuie sa ,,cotizam” fiecare( vreo 20 ) cu cate 10 dolari, pentru a fi iertati de ,,neglijenta”colegilor lor. Va inchipuiti cam ce sume adunau acesti lucratori vamali si politisti daca anual, plecau sau se intorceau peste o suta de mii de muncitori numai spre si din ISRAEL. As putea aminti si SPAGA (deosebit de consistenta) pe care ti-o certeau daca aveai ceva probleme cu datele exacte ale vizei. Toti cei care discuta despre acest FLAGEL ,,din ultima vreme”, sunt niste farisei, manipulatori ordinari, care ne jignesc ,cel putin pe cei care am trecut prin acesta, JECMANEALA INSTITUTIONALIZATA. Mereu a existat un ,,trofeu al calitatii” in punctele de frontiera. Tupeul golanesc a fost si este trasatura difinitorie pentru politiicieni de tipul lui de a NASTASE nepot de T’ amara

Adauga un comentariu

Random image