2017-01-17 17:19

POLITICA


Vanghelie, care este cavaler al statului român

 |  16:35
Vanghelie, care este cavaler al statului român

Marian Vanghelie a obţinut o decoraţie de merit în grad de cavaler, în baza unui decret semnat de preşedintele Băsescu. Decretul cuprinde decoraţii pentru mai mulţi primari din ţară.

Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 a fost decorat  de preşedintele Traian Băsescu cu Ordinul de Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, potrivit decretului 958 publicat miercuri în Monitorul Oficial.

Potrivit decretului, decoraţiile au fost acordate “în semn de apreciere pentru eforturile depuse în vederea dezvoltării infrastructurii urbane în interesul comunităţilor care le-au încredinţat, de-a lungul timpului mai multe mandate de primar”.

Decretul cuprinde trei articole, în care sunt acordate ierarhic, trei decoraţii.

Primul, Ordinul Naţional Serviciul Credincios în grad de Ofiţer, a fost acordat doar primarului de la sectorul 2, Neculai Onţanu.

Al doilea, Ordinul Naţional Pentru Merit în grad de Ofiţer, a fost acordat următorilor primari: Gheorghe Coriolan Ciuhandu, primarul municipiului Timişoara, Mircea Gheorghe Hava, primarul municipiului Alba Iulia Lucian Iliescu, primarul municipiului Giurgiu, Tudor Pendiuc, primarul municipiului Piteşti.

Al treilea ordin, Ordinul de Naţional pentru Merit în grad de Cavaler,în baza căruia şi-a obţinut distincţia edilul de la sectorul 5, a mai fost acordat altor 15 primari.Dintre aceştia: Klaus Johannis, primarul Sibiului, Constantin Octavian Boşcodeală, primarul municipului Buzău sau primarul municipilui Focşani, Decebal Bacinschi.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639269-01-02

TAGURI: decoraţie, Marian_Vanghelie, ordin naţional, cavaler, Traian_BăsescuComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image