2017-01-18 14:21

POLITICA


Vanghelie, Piedone sau Diaconu. Doi dintre ei vor trebui să renunţe la ideea de a deveni primarul Capitalei

 |  17:54
Vanghelie, Piedone sau Diaconu. Doi dintre ei vor trebui să renunţe la ideea de a deveni primarul Capitalei

Eventualaalianţă a celor trei partide din Opoziţie, PNL, PC şi PSD va avea de luat odecizie grea în 2012. Anume, ce candidat unic va fi susţinut de acestea pentruprimăria Capitalei. Până una-alta, lidrulPSD Victor Ponta a emis ieri un fel de ultimatum: Până la 1 martie ne hotărâm:ori facem alianţa, ori nu mai facem

Negocieriledintre PSD şi ACD au trecut pentru moment de etapa în care candidaţii pentruurmătoarele alegeri locale vor fi trecuţi pe liste comune. Cu toate acestea,liderii PSD, PNL şi cei ai PC nu par să se fi gândit că vor avea dificultăţi îna alege un nume pentru un posibil primar general. Toate cele trei partide aducîn faţă potenţiali câştigători ai Capitalei. Cristian Popescu Piedone, primarulsectorului 4, din partea conservatorilor se situează bine în sondaje. Deasemenea, pesedistul Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 este în continuareiubit de votanţii săi şi este un foarte probabil candidat pentru PrimăriaCapitalei. Din partea PNL se vehiculează nume la fel de importante, precum MirceaDiaconu, Andrei Chiliman sau Ludovic Orban. Nici actualul primar general, SorinOprescu, nu este de ignorat, deoarece popularitatea lui este constantă, dacă nuîn creştere. Iar potrivit unor surse se pare că acesta ar fi primt deja oofertă de a candida sub culorile viitoarei Alianţe PSD-ACD. Pe lângă toateacestea, intervine şi proiectul PDL-ului de a modifica Legea Capitalei.

Piedone lasă Capitalapentru sectorul 4

DanielConstantin, preşedintele PC, este de părere că dacă se va face alianţa cu PSD,sigur că spre direcţia asta (nr. candidaţi comuni pentru Primăria Generală) seîndreaptă lucrurile. „Vom trata Bucureştiul la fel cum vom trata toatejudeţele, fără nici un fel de excepţie. În momentul în care vom ajunge la aceadecizie, la acel moment, vom decide într-un sens sau în celălalt. Dar ca şiprincipiu general, cel mai bun plasat în sondaje va candida la primăriaCapitalei. După cum ştiţi, domnul Piedone şi-a manifestat intenţia de a candidaîn continuare la sectorul 4, pentru că a început nişte proiecte acolo, vrea săle ducă la finalizare şi nu vrea să-şi dezamăgească electoratul. Dacă se vor desfiinţasectoarele, atunci este altă discuţie”, a declarat preşedintele conservatorilorpentru „Puterea”, adăugând însă că discuţia merge cam departe în momentulactual.

Legea Capitaleiîmpiedică crearea unei strategii

AlexandruIchim, consilierul primarului Andrei Chiliman consideră, de asemenea, că esteprematur să se pronunţe în privinţa unui candidat la Primăria Capitalei. „Realităţilepolitice de acum nu permit o strategie pe termen lung în clipa aceasta. Pentrucă, uitaţi-vă, există în dezbatere o Lege a Capitalei, plus o grămadă de alteelemente politice, care împiedică în, momentul de faţă, crearea unei strategiipe termen mediu şi lung. Deocamdată, încă se discută alianţa cu PSD şi trebuiesă lăsăm lucrurile să evolueze într-o anumită direcţie, şi să se stabilizezecumva o coerenţă a actului politic în următoarea perioadă şi apoi putem vorbidespre posibili candidaţi”, a precizat pentru „Puterea” consilierul luiChiliman.

Pecine vor susţine? Aceasta este o decizie importantă pentru alianţă, pe lângăsigla ce-i va reprezenta (PSD ţine cu dinţii de cei trei trandafiri) şiposibila acceptare a PNL-ului de a renunţa la cota unică de impozitare pentruprincipiu parităţii.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-05-16Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

021VAVA
22 Ian 2011

Ma lasati cu Piedone , un chelner si cu Vang, un c izmar! ce dracu ne-am pro stit. O data cu debarcare a lui Base si a camarilei trebuie impus un nou mod el de politica in tara as ta. Toti cocotatii prin s mecheri si combinatii au ajuns sa ne reprezinte. P e mine nu ma reprtezinte nici unul din astia doi.

Adauga un comentariu

Random image