2016-12-09 00:16

POLITICA


Vanghelie, prezentat în America drept primarul Bucureştiului

 |  20:25
Vanghelie, prezentat în America drept primarul Bucureştiului

Marian Vanghelie a reuşit în capitala Americii ceea ce nua reuşit în capitala de la noi: să ajungă primarul general al Bucureştilor. Dusde Cozmin Guşă în vizită oficială în Washington, Marian Vanghelie i-a„capacitat” pe americani într-atât de tare încât primarul Washingtonului a crezutcă se întâlneşte cu edilul Bucureştiului, nu doar cu primarul celui mai săracsector al Capitalei.

Primarul sectorului5 face zilele acestea o vizită oficială în SUA. În Washington, mai precis.Marian Vanghelie bifează întâlnire după întâlnire cu personalităţi americane.Cel puţin aşa susţin comunicatele primăriei pe care o conduce. Una dintreîntâlnirile lui Vanghelie este confirmată şi de americani: cea cu Vincent Gray,primarul Washingtonului. Cu o mică diferenţă totuşi: americanii nu ştiu că seîntâlnesc cu Marian Vanghelie, primarul sectorului 5 al municipiului Bucureşti,ci cu Daniel Vanghelie, primarul Bucureştiului. Informaţia este prezentă chiarpe site-ul oficial al primarului capitalei americane, , unde este afişată agendade întâlniri a lui Gray. Deşi pe pagina de internet a primarului americanvizita e programată pentru 18 ianuarie, turul american al lui Vanghelie începepe data de 19. Americanii precizează, totuşi, pe site-ul că agenda domnului VincentGray „se poate schimba în orice moment”.

Cum a ajuns aici

Înainte de a pleca înSUA, Vanghelie a mărturisit că vizita are loc în urma unei invitaţii de laprimarul Washingtonului. „Am o invitaţie de la primarul de la Washington. Credcă este o chestie normală între primari. M-a căutat pe Twitter, pe Facebook.Vrea să fie prieten cu mine. De ce nu?”, a spus Vanghelie la RealitateaTV. Primarul sectorului 5 a declarat călucrează la acest “proiect” de un an şi că invitaţia a venit în urma mai multorîntâlniri înainte de a pune la punct vizita. „Deci nu m-a chemat cineva şi mi-azis” «Hai, Vanghelie! Vrei să te plimbi şi tu pân' la Washington?». Prima întâlnire a fost, aşa…, pozitivă. Adoua întâlnire pot să zic că a fost constructivă. Cred că a treia întâlnirecare am avut-o, i-am capacitat. Nu ştiu, prin felul meu... Să ştiţi că existăoameni care sunt foarte pregătiţi profesional în diplomaţie şi există oamenicare au carismă şi ştiu să capaciteze într-o negociere anumite lucruri. Pot săcapacitez oamenii. Relaţiile umane sunt cele mai importante", a dezvăluitprimarul sectorului 5.

Guşă, omul de legătură

Cel care i-a creatcale în SUA lui Vanghelie este nimeni altul decât Cozmin Guşă, datorităcontactelor pe care el le are acolo. Cel puţin, aşa susţine Guşă. „Vanghelieeste unul dintre cei mai puternici lideri politici actuali şi un om în care euam mare încredere. A fost un om corect în campaniile din 2008 şi 2009. Estedispus să înveţe şi să-şi depăşească condiţia. În SUA, eu am un capital deîncredere pe care îl pot transfera şi altora şi l-am ales pe Vanghelie pentrucă am încredere în el”, îşi motiva Guşă preferinţa pentru primarul sectorului 5.

Prima zi

În prima zi de vizităîn SUA, Marian Vanghelie are pe agendă întâlniri la departamentul de stat alSUA, cu directorul serviciului public de alimentare cu apă şi reţele decanalizare din Washington, iar la finalul zilei merge la o cină unde va fiprezent şi fostul ambasador în SUA, Michael Guest, potrivit unui comunicat depresă al Primăriei Sector 5.

Candidează?

Este de notorietatefaptul că postul de primar general al Capitalei e râvnit de multă vreme deprimarul de la sectorul 5. Însă în ultima vreme el a dat semne că ar putearenunţa la planurile măreţe de a câştiga Bucureştiul. Recent, el a declarat căpoate face şi compromisul maxim la următoarele alegeri locale, adică, de a-lsprijini pe actualul primar la Capitalei, Sorin Oprescu, pentru un nou mandat.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639234-04-23

Mai multe imagini:
Vanghelie, prezentat în America drept primarul Bucureştiului
zoomComenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

TEODOR
20 Ian 2011

Cand suntem acasa,intre noi,e o situatie,dar cand e vorba de strainatate,e cu totul altceva!Suntem obisnuiti cu Vanghelie,cu al lui Goagal si alte gafe,cu statutul sau de vesnica problema a administratiei locale!Dar faptul ca la in capitala federala este perceput ca fiind primarul Bucurestiului,nu mai e gluma!E ceva grav!Cine poate repara aceasta gafa?Cum sa le explici ca nu Vanghelie ci Sorin Oprescu este primarul general al capitalei Romaniei?
CHOMBE
20 Ian 2011

Performanta vizitei la Washington- a primarului Vanghelie- apartine în mare masura si organizatorului acestui turneu, dl. Cozmin Gusa, cu posibile implicatii si consecinte interesante! Coroborata cu scrisoarea dura, adresata de europarlamentarul Vadim Tudor, catre INTERPOL si F.B.I, vizând posibile fapte de coruptie comise de catre lideri PDL(în frunte cu presedintele Basescu), inclusiv r.e.c.l.a.m.a.t.i.i mai vechi privitoare la trafic de arme, concluzia e simpla: Basescu e pe faras!
TICU
20 Ian 2011

Fii atent Mariane! Amestecul acestui Gusa in vizita (numai?) la Washington nu-mi miroase a bine. Nu vezi ce-i face acuma Gusa lui Basescu, dupa ce i-a lins mana atata vreme?

Adauga un comentariu

Random image