2018-11-15 06:19


UPDATE. Vasile Blaga: Cătălin Predoiu, premier al “guvernului alternativă”

 |  14:57
UPDATE. Vasile Blaga: Cătălin Predoiu, premier al “guvernului alternativă”

UPDATE, ora 15.17: Prim-vicepreşedintele PDL Cătălin Predoiu a declarat luni, la finalul BPN, că nominalizarea sa ca premier al ''guvernului alternativă'' al democrat-liberalilor trebuie înţeleasă ca un pas decisiv spre o opoziţie foarte puternică la USL.

"Măsura anunţată de domnul preşedinte, şi anume sarcina pe care am primit-o să coordonez eforturile colegilor de constituire a unui 'guvern alternativă', ea trebuie înţeleasă ca un pas decisiv al PDL către o opoziţie foarte puternică la măsurile greşite pe care dovedeşte Guvernul că le ia", a afirmat Cătălin Predoiu, într-o conferinţă de presă comună cu Vasile Blaga.

Potrivit acestuia, în cadrul BPN s-a decis ca ''guvernul alternativă'' să fie alcătuit "undeva la începutul toamnei", iar detalii legate de numele celor care vor face parte din acest for "vor fi discutate peste vară cu colegii".

"Peste vară vom avea consultări în comisiile de specialitate şi vom discuta aceste lucruri. Este un proces care va dura ceva timp. Noi vom folosi perioada de vacanţă, perioada de vară, astfel ca la începutul lui septembrie, jumătatea lui septembrie, cel târziu, să avem acest grup de colegi care să fie însărcinat cu supravegherea activităţii guvernamentale. (...) Depinde de ceea ce vom face în acest guvern alternativă şi ce rezultate vom avea. În optica mea orice sarcină pe care o primeşti din partea partidului trebuie tradusă în rezultate şi de aceste rezultate depind paşii următori. Niciodată, nici la Guvern nici în activitatea privată nu am luat şi nu voi lua nimic de-a gata, drept premiu. Orice trebuie să privească un rezultat", a declarat prim-vicepreşedintele PDL.

Preşedintele democrat-liberalilor, Vasile Blaga, a declarat că pentru alegerea membrilor ''guvernului alternativă'' există un Regulament intern al partidului, propunerile urmând să fie făcute din partea comisiilor de specialitate ale PDL.

"Nu ne interesează doar nominalizări din partea comisiilor de specialitate. Comisiile de specialitate vor trebui să propună şi viitorii secretari de stat. Acest lucru îl vor face în funcţie de eforturile şi de profesionalismul de care vor da dovadă'', a precizat preşedintele PDL.

Biroul Permanent Naţional al PDL a decis nominalizarea prim-vicepreşedintelui democrat-liberal Cătălin Predoiu ca premier al ''guvernului alternativă'' al partidului, a anunţat preşedintele formaţiunii, Vasile Blaga, luni, într-o conferinţă de presă.

"Am luat o decizie extrem de importantă. A fost nominalizat de către Biroul Permanent Naţional domnul prim-vicepreşedinte Cătălin Predoiu pentru a coordona activitatea 'guvernului alternativă' al Partidului Democrat Liberal. (...) În programul politic am spus-o clar, locul preşedintelui partidului este în Modrogan. De activitatea guvernamentală se va ocupa altcineva. Astăzi domnia sa a fost nominalizat pentru a coordona 'guvernul alternativă'", a declarat Vasile Blaga.

Liderul democrat-liberalilor a subliniat că validarea lui Predoiu se va face în cadrul unui Consiliu Naţional de Coordonare care se va desfăşura la Baia Mare, pe 17 august.

Potrivit acestuia, în BPN s-au mai decis şi numirea ca preşedinte interimar al organizaţiei PDL Dâmboviţa a lui Jean Popescu, precum şi calendarul acţiunilor pentru constituirea Coaliţiei pentru o Constituţie a cetăţenilor.

Legat de amânarea referendumului privind Constituţia, Blaga a arătat că este "indiscutabil prima mare victorie a PDL împotriva unui Parlament de 70%".

"Şi probabil nici nu vom mai ajunge la a discuta sau a supune referendumului, anul viitor, procesul de a schimba Constituţia după dorinţa USL-ului", a mai declarat preşedintele PDL, transmite Agerpres. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-08

TAGURI: vasile, blaga, catalin, predoiu, PDL
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri


loading...