2018-12-19 13:43


Vasile Dâncu: M-am aşteptat să mi se propună să fiu premier. M-am rugat să nu fiu sunat

 |  14:57
Vasile Dâncu: M-am aşteptat să mi se propună să fiu premier. M-am rugat să nu fiu sunat

Vasile Dâncu a declarat, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că după ce Victor Ponta a demisionat de la conducerea Guvernului se aştepta să fie sunat ca să i se propună să fie prim-ministru şi s-a rugat să nu fie aşa.

Ministrul a mai spus că propunerea de a fi vicepremier a primit-o de la Dacian Cioloş, pe care nu a putut să îl refuze.

"Am vorbit cu domnul Cioloş de mai multe ori, ne cunoaştem foarte bine, am vorbit despre agricultură, despre faptul că avea în această iarnă o reuniune a CE în care se vorbea despre planificarea agricolă pe noua reformă agrară pe care dânsul a făcut-o pentru România şi vorbeam despre studii, i-am dat studii, printre altele se vorbea atunci că voi fi ministru şi a încercat să mă încurajeze. Se vorbea că voi fi prim-ministru şi i-am explicat motivele profesionale pentru care nu îmi doresc acest lucru. După ce şi-a dat demisia Victor Ponta, mă aşteptam să fiu sunat, însă m-am rugat să nu mă sune, pentru că vroiam să termin cele câteva proiecte importante pe care le aveam toamna aceasta. Într-o zi, mi-am spus că dacă nu mă sună până seara am scăpat şi când m-am aşezat să lucrez la o carte despre imaginarul colectiv şi superstiţiile la români pe care trebuie să o termin şi atunci am primit telefonul, care mă invita la o discuţie. Nu am putut refuza. Am discutat de zeci de ori, ca doi oameni sincer interesaţi de România, şi nu de politică, despre principiile reformării. Evident, nu l-am putut refuza. Nu sunt propunerea PSD. Poate în calculul strategic general să fi contat şi asta. Am văzut că unii au încercat să spună că este vorba despre aşa ceva, faptul că în comisie am reuşit să conving pe toată lumea, inclusiv pe cei din PNL şi alte partide şi am reuşit să găsesc o formulă de comunicare şi un proiect care să convingă, îmi dă speranţe pentru viitor, pentru politica românească", a explicat Vasile Dâncu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2015-11-24

TAGURI: vasile dancu, asteapta, propune, premier, roaga, nu, suna
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
24 Noi 2015

SOSIA lu' MAMA OMIDA acest DEMONIZAT viseaza sau are FANTEZII nastrusnice crede ca functia de PREMIER e asemanatoare cu cea de BULIBASA ori de SEF al MAFIE clujeane. Oricum si EL TOMBONISTU de SONDAJE si RUS I. si GUSA vor fi clienti veritabili ai DNA mai curand sau mai tarziu.
PSD-UL ESTE FRUNTEA ?
24 Noi 2015

Imediat dupa ce directorul general al CFR SA, Dan Mircea Costescu a fost numit ministru al Transporturilor de catre Dacian Ciolos, la usa acestuia a aparut un personaj controversat de numele caruia se leaga o multime de inginerii si aranajamente finciare si patrimoniale ale caii ferate. Este vorba de fostul director la CFR Calatori din „era” Miron Mitrea si al CFR Marfa din „epocile” Sova si Rus- George Buruiana. George Buruiana a inceput sa traga sforile impreuna cu Gruia Stoica ca Dragos Florescu sa ajunga secretar de stat in locul Magdalenei Grigore. Insa, regia lui Buruiana merge mai departe si el se vede director general al CFR SA in locul lui Costescu, iar locul de la CFR Marfa sa fie ocupat de cumatrul sau- George Micu, protejatul Ancai Boagiu care a devalizat in anii trecuti atat CFR SA cat si CFR Marfa. Mai trebuie tinut cont de faptul ca CFR Calatori este condusa de catre o „sageata” a baietilor destepti de la calea ferata, adica de udemeristul Iosif Szentes transferat recent la PSD Sector 5, ajuns initial consilier, in 2012, la companie tocmai la omul lui Gruia Stoica. Daca scenariul lui Buruiana devine realitate, si are toate sansele ca el se lauda ca ministrul Costescu nu misca in fata sa, adica Dragos Floroiu secretar de stat, Micu la CFR Marfa, iar el la CFR SA, practic, George Buruiana si Gruia Stoica au preluat efectiv controlul companiilor feroviare de stat si totodata controlul celor mai mari contracte de transport marfa care, astfel, se vor duce catre firmele celor doi. Astfel, CFR Marfa va intra in colaps, iar Gruia Stoica si George Buruiana isi vor umfla conturile.
Random imageUltimele stiri


loading...