2019-01-22 07:08


Vasile Dîncu, despre alegerile din Moldova: S-a deșteptat conștiința națională a moldovenilor

 |  09:25
Vasile Dîncu, despre alegerile din Moldova: S-a deșteptat conștiința națională a moldovenilor

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat duminică seara, referitor la alegerile din Republica Moldova, că "s-a deșteptat conștiința națională a moldovenilor".

"Este un lucru fantastic ce se întâmplă, indiferent de final. Vreau să spun că este pentru prima dată în istoria (...) Moldovei când se deșteaptă conștiința națională a moldovenilor într-un sens care este cel pe care ni-l dorim și noi, adică în sensul de a aspira la Europa și de a aspira prin aceasta la o întâlnire cu România departe. Chiar dacă în această seară n-o să ajungă voturile pentru Maia Sandu, se poate întâmpla și acest lucru, ruptura s-a produs. S-a produs o ruptură de mentalitate după părerea mea, s-a produs o ruptură de mentalitate în sensul dependenței de Moscova, dependență de Imperiu și cred că acesta este lucrul cel mai important. Dacă nu se va întâmpla la alegerile astea sigur se va întâmpla la alegerile următoare", a afirmat Vasile Dîncu, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV.

În ceea ce priveşte prezenţa la vot în străinătate, vicepremierul a spus că nu se aștepta la "acest val".

"Deși sunt optimist, deși iubesc Republica Moldova, (...) dar cu tot optimismul meu nu m-am așteptat la acest val în acest moment. Se vede că suntem frați pentru că trăim o realitate similară. (...) Eu cred că este foarte important că oamenii au simțit că Europa este un pol important. Asta este foarte important, după părerea mea s-a produs o ruptură de mentalitate. În acest moment Republica Moldova se schimbă prin chiar această acțiune (...) Cred că Republica Moldova a intrat pe un alt traseu, și oamenii vor ajuta mai mult la proiectul european al Republicii Moldova, nu numai politicienii", a completat vicepremierul Vasile Dâncu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-14

TAGURI: vasile dincu, alegeri, moldova, desteapta, constiinta, nationala, moldovean
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...