2018-11-19 07:14


Vasile Dîncu: Se fac guvernări pompieristice, cu gândul la alegeri

 |  11:55
Vasile Dîncu: Se fac guvernări pompieristice, cu gândul la alegeri

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, joi, că, de foarte multe ori, guvernarea se face cu gândul la alegeri şi mai puţin cu faţa la cetăţeni. Ministrul a ţinut să precizeze că se fac "guvernări pompieristice, se guvernează în funcție de criză".

"De foarte multe ori, la noi, guvernarea (...) se face cu gândul la alegeri și se face cu gândul la alegeri din primul an al celor patru ani de guvernare, nu în ultimul an. Că se întâmplă în ultimul an, (...), asta este aproape de înțeles, dar se întâmplă o guvernare care este legată de alegeri, cu fața la alegeri și mai puțin cu fața la cetățeni chiar în primul an (...). Facem guvernări pompieristice, se guvernează în funcție de criză și mai este un lucru care (...) este disfuncțional — guvernarea prin bugete, guvernarea prin ideea de finanțare (...). Una este să faci o guvernare și să ai un sistem transparent — așa cum am realizat noi (...)—, dar este foarte important să ne întrebăm mai degrabă ce nevoi au comunitățile și să descoperim adevăratele nevoi ale comunităților și în funcție de asta să facem bugetarea", a declarat Vasile Dîncu la lansarea analizei OECD cu privire la cinci domenii cheie ale guvernanței publice și reformei administrative în România, care are loc la Palatul Victoria, transmite Agerpres.

Vicepremierul a mai spus că, printre "sursele de blocaj" din România se numără în primul rând "comportamentul politic propriu-zis”.

"Se cere mereu în România să avem lideri providențiali (...). Este foarte simplu pentru întreaga societate politică, pentru întreaga administrație să mute responsabilitatea pe ideea venirii unui singur om, dar un singur om, (...) chiar și o singură echipă, nu poate (...) să schimbe România", a completat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a susţinut că „cea mai mare problemă pe care o avem este una culturală, vedem statul ca o organizare deasupra societății”.

„Noi vorbim despre guvernare în România, rareori vorbim despre guvernare locală (...). Statul întărește de multe ori birocrația centralistă", a subliniat Vasile Dîncu.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-11-17

TAGURI: vasile dincu, guvernare, pompieristica, gand, alegeri
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


CROCODILUL FLAMAND
17 Noi 2016

CALDARARUL GOEBBELS SI CU NAZISTUL MAZARE.....DOUA SCARBE CARE L-AR PUPA IN CUR SI PE BIN LADEN SI PE HITLER....CE SA MAI ZICEM DE BARON ROSII........MANANCI KAKAT BAI CALDARARE...SI SE PARE CA-TI PLACE GUSTUL.....MAI MANANCA SI NISTE CEAPA...SA SCHIMBI GUSTUL
UN BUCURESTEAN
17 Noi 2016

Domnule Dancu, cam tarziu ai descoperit acest fenomen. El exista din 1990 si nimic nu s-a schimbat pana acum. Nu am vazut un primar sa intrebe pe locuitori cam ce trebuie sa se investeasca sa le fie mai bine sau se consulte cu acestia venind in cartiere, macar un consilier amarat. Aceasta pornind de la parcuri la sate, stadioane pe dealuri, scoli fara elevi, sosele inalte peste ulitele de acces ale oamenilor, proiecte de reabilitare fara realitatea fatadelor si balcoanelor, centre de afaceri in comune, etc. Bani risipiti fara logica si cu proiecte din birou, iar noi continuam sa fim la fel de saraci si material dar si spiritual.
Random imageUltimele stiri


loading...