2019-01-24 00:46


Vasile Dîncu susţine că nu l-a luat prin surprindere remanierea anunțată de Dacian Cioloș

 |  07:59
Vasile Dîncu susţine că nu l-a luat prin surprindere remanierea anunțată de Dacian Cioloș

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marți seara, la B1 TV, că nu l-a luat prin surprindere remanierea anunțată de premierul Dacian Cioloș. Acesta a ţinut să precizeze că momentul a fost ales fără să fi fost 'pregătit mediatic'.

"Premierul este suveran în aceste decizii, nu este obligat să se consulte cu nimeni. Nu este obligat să justifice. Este cel care decontează, până la urmă, cel care și-a făcut echipa și sigur că are acest atribut, această posibilitate de a face chiar și schimbări bruște, dacă el consideră că este cazul. Sigur, noi am discutat mai demult de accelerarea unor procese sociale, a unor politici guvernamentale. Dar acest moment a fost ales, sigur, fără să fie pregătit — ca să zicem așa — mediatic, cum se întâmplă câteodată", a precizat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a mai spus că nu poate să ofere explicații prea relevante legate de evaluarea pe care a făcut-o premierul în cazul miniștrilor.

"Am discutat cu Dacian Cioloș despre strategiile unor ministere, mai ales ale celor sociale. Eu mă ocup de partea socială. De partea care astăzi a fost, oarecum, obiectul remanierii se ocupă Costin Borc. El este cel care se ocupă de afacerile economice. Eu mă ocup de afacerile sociale, într-o definire anglo-saxonă", a explicat acesta.

Referitor la Marius Bostan, care a fost demis din funcția de ministru al Comunicațiilor, Vasile Dîncu a afirmat că acesta este "un om cu foarte bună expertiză", că a fost un "ministru dinamic", care a făcut foarte multe lucruri legate de plata electronică și introducerea internetului la țară.

"Singura chestiune poate că a fost legată de unele procese privind interconectivitatea bazelor de date dintre ministere. De zece ani cel puțin se lucrează, s-au dat sute de milioane de euro, cel puțin, pe baze de date și fiecare dintre aceste baze de date au fost construite parcă pentru a consolida o independență a ministrului sau ministerelor. Nu e vorba de guvernul nostru, ci de guvernele trecute. Acest lucru a făcut ca bazele să nu poată fi interconectate, să nu devină baze deschise. Open data este astăzi moda în Occident și peste tot", a afirmat vicepremierul.

În ceea ce îl priveşte pe Dan Costescu, demis de la portofoliul Transporturilor, Vasile Dîncu a spus că în acest caz a fost vorba de "un specialist venit din interiorul Ministerului Transporturilor".

"A încercat în ultima vreme să facă și o reformă a CNADNR (...) N-a reușit într-adevăr să lanseze licitații, au existat câteva proiecte la nivelul Guvernului privind căi alternative de a construi o agenție care să se ocupe de mari proiecte și cred că există încă această alternativă. Eu cred că e vorba mai degrabă de cuplajul cu o anumită funcționărime din zona ministerului, cu departamente, cu oameni aduși de-a lungul timpului și care nu au reacționat cu viteza necesară", a precizat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a susţinut că "a existat, probabil, și o problemă de comunicare".

"Nu știu, însă, care a fost — să spunem — contractul lui privat cu premierul. Fiecare dintre noi am fost aleși nu în gașcă, ci separat. Fiecare am avut o întâlnire cu premierul la început (...) un fel de contract individual de muncă și, probabil că nu a existat o foarte bună nici comunicare și nici setare a agendei", a completat Vasile Dîncu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-06
Citeste si:
Vasile Dîncu: Varianta unui guvern independent, o soluție doar pe termen scurt

TAGURI: vasile dincu, nu, ia, surprindere, remaniere, dacian ciolos
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...