2019-01-24 00:34


Vasile Dîncu: Varianta unui guvern independent, o soluție doar pe termen scurt

 |  07:07
Vasile Dîncu: Varianta unui guvern independent, o soluție doar pe termen scurt

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat marți seara, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că varianta unui guvern independent este o soluție doar pe termen scurt, în condiţiile în care un Cabinet are nevoie de un sprijin politic în Parlament. Acesta a ţinut să precizeze că datoria miniştrilor este să lase scaunele goale în luna noiembrie.

"În România și oriunde în lume, în mod normal, soluția este cea politică. Soluția noastră, a unui guvern independent, este o soluție pe termen scurt. (...) Să vedeți ce înseamnă să construiești o strategie fără să ai un sprijin solid în spate: un partid politic puternic, un Parlament care să te împingă de la spate, să te sprijine. Noi trebuie să lucrăm, să lăsăm viitorului guvern ce putem noi, ceea ce pot inteligența și expertiza noastră. Datoria noastră este să lăsăm scaunele goale în luna noiembrie sau când ni se va termina acest lucru", a precizat Vasile Dîncu.

În ceea ce priveşte viitorul său după terminarea mandatului, vicepremierul a spus că nu își mai dorește să facă politică.

"Eu nu-mi doresc să mai fac politică. Sigur, nu aș putea să spun 100% că nu o să mai fac politică niciodată, chiar dacă acum îmi doresc și cred în chestiunea asta. Nu sunt absurd să cred că neapărat se va întâmpla ceea ce îmi doresc eu acum. Nici acum nu am vrut să mai particip. Nu credeam că o să mai ajung vreodată să mai fiu în vreun guvern, pentru că nu mi-am proiectat asta. S-a întâmplat o situație în care am acceptat să fac parte dintr-un guvern pentru un an de zile. Am cu totul alte proiecte", a răspuns Vasile Dîncu.

Acesta a mai spus că va rămâne un intelectual de stânga.

"În primul rând vreau să scriu. Vreau să îmi iau un an sabatic. Am de terminat patru cărți care sunt aproape gata și care cred că vor putea să mă definească", a completat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a susţinut că România va trebui să pregătească strategii realiste în actualul context european.

"După Brexit, trebuie să ne gândim foarte bine. Fondurile de coeziune ale UE, pe care ne-am bazat, se vor micșora, dacă nu cumva vor dispărea din exercițiul financiar viitor (...) informații nu sunt, dar sunt ipoteze legate de faptul că dacă dispare un contributor, vor scădea fondurile de coeziune. (...) Trebuie să ne gândim la cum ne repliem spre marile noastre proiecte", a subliniat vicepremierul Vasile Dîncu. 


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2016-07-06
Citeste si:
Vasile Dîncu susţine că nu l-a luat prin surprindere remanierea anunțată de Dacian Cioloș

TAGURI: vasile dincu, varianta, guvern, independent, solutie, termen, scurt
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...