2017-01-16 21:58

POLITICA


UPDATE. Vasile Blaga, candidatul Coaliţiei pentru şefia Senatului

 |  14:20
UPDATE. Vasile Blaga, candidatul Coaliţiei pentru şefia Senatului

UPDATE. Kelemen Hunor, preşedintele UDMR, a declarat la Palatul Parlamentului ca formaţiunea pe care o conduce va prelua şefia SGG, în schimbul susţinerii lui Vasile Blaga pentru candidatura la conducerea Senatului

Potrivit unor surse surse citate de HotNews, în schimbul susţinerii candidaturii lui Vasile Blaga pentru Senat, PDL a oferit UDMR postul de conducere din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Daniela Andreescu, cea care a ocupat acest post, a fost revocată din funcţie săptămâna trecuta de către Emil Boc, din cauza unui posibil conflicte de interese cercetat de ANI. Conflictul este bazat pe faptul că membri ai familei sale au inchiriat spaţii în clădiri care aparţin RA PPS.

În urma şedinţei  Biroului Permanent al PDL, Vasile Blaga  a fost desemnat în unanimitate candidat pentru şefia Senatului din partea PDL. Potrivit Agerpres, UDMR  s-a opus iniţial propunerii acestuia, având la rândul lor un candidat pentru Senat.  Pentru a-l sprijini pe Blaga, UDMR a pretins în schimb obţinerea unor funcţii în stat sau a conducerii unui minister.  În final, coaliţia de guvernare a ajuns la un candidat unic: atât PDL, UDMR cât şi celelalte două formaţiuni din coaliţie, UNPR şi minorităţile au fost de acord cunumirea lui Blaga pentru preşedinţia Senatului.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639266-04-13Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site

Adauga un comentariu

Random image