2018-12-15 20:47


Vasile Blaga şi Emil Boc, aleşi de parlamentarii fantomă. Voinţa poporului şi a lui Traian Băsescu trezeşte fiori în PDL

 |  19:34
Vasile Blaga şi Emil Boc, aleşi de parlamentarii fantomă. Voinţa poporului şi a lui Traian Băsescu trezeşte fiori în PDL
Favoriţii înbătălia pentru preşedinţia PDL, Vasile Blaga şi Emil Boc, susţin că vor respectareferendumul din 2009 şi voinţa lui Traian Băsescu privind Parlamentulunicameral şi reducerea numărului de parlamentari la maximum 300. Cu toateacestea, ei aşteaptă ca moţiunile lor să fie votate la Congres de parlamentariicare riscă ca anul viitor să nu se mai regăsească în forul legislativ. Înaceastă situaţie sunt aproximativ 100 de aleşi ai poporului.

Vasile Blaga aprecizat că este prietenul lui Traian Băsescu şi are un proiect politicîmpreună cu acesta. Se declară chiar dator în faţa preşedintelui, pentru că nua reuşit până acum să impună „acel mare proiect – reforma constituţională”.Blaga a subliniat, în mai multe ocazii, că PDL, cu el în frunte, va trebui sărespecte voinţa poporului şi să reducă numărul de parlamentari. Cu toateacestea, surse din PDL susţin că în moţiunea pe care o va depune la Congres secretarulgeneral nu vorbeşte despre această temă delicată. Contracandidatul său,actualul preşedinte al partidului şi premier în acelaşi timp, Emil Boc, s-adeclarat categoric pentru reducerea numărului de parlamentari. „PDL susţine punereaîn practică imediată a rezultatului referendumului popular cu privire lareducerea numărului de parlamentari şi trecerea la Parlament unicameral”, subliniaanul trecut premierul. Conducerea PDL a decis în 2011 ca problema să intre îndezbaterea Parlamentului în această sesiune legislativă. În ciuda afirmaţiilor oficiale,proiectul de modificare a Constituţiei şi a Legii electorale a bătut până înacest moment pasul pe loc. Nici moţiunea lui Emil Boc nu va conţine, conformsurselor citate, referiri la reducerea numărului de parlamentari.

100 de parlamentari în pericol

Actualul for legislativ este compus din 471de membri, iar PDL are 172 deparlamentari. În condiţiile în care Parlamentul va fi redus la doar 300 demembri, iar PDL va repeta scorul din 2008, aproximativ 100 de parlamentari vortrebui să îşi găsească un alt loc de muncă. Simţind această problemă delicatăîn sânul democrat-liberalilor, senatorul Dan Voiculescu le-a transmis dejaparlamentarilor PDL că trebuie să se gândească dacă mai rămân în partidulcoordonat de Traian Băsescu. În 2009, conform datelor furnizate de BiroulElectoral Central 77,78% din alegători s-au pronunţat în favoarea Parlamentului unicameral, iar 88,84% au votat pentrureducerea numărului de parlamentari, prezenţa fiind de 50,95%.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :639243-07-13
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


FREEVOICE
10 Apr 2011

Emil Boc este cel mai bun: reduce salariile, reduce pensiile, reduce numarul de angajati, reduce numarul de parlamentari si in fiecare zi reduce numarul romanilor. Cu el in frunte PDL va fi si el redus de pe scena politica. Va fi victoria finala a „piticului”.
Random imageUltimele stiri


loading...