2019-01-16 16:26


Verdict CCR: Componenţa ASF este constituţională

 |  18:21
Verdict CCR: Componenţa ASF este constituţională

Sesizarea PDL privind componenţa Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, votată de Parlament în 18 iunie, a fost respinsă ca indamisibilă de magistraţii Curţii Constituţionale.

Parlamentarii PDL şi PP-DD au sesizat în iunie Curtea Constituţională în legătură cu hotărârea Parlamentului privind noii membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară. Reprezentanţii PDL au reclamat că, deşi Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) este subordonată Parlamentului, pentru conducerea acestei instituţii au fost propuse 10 persoane de către USL şi una de către UDMR, în timp ce PDL nu are nici un reprezentant. Parlamentul a aprobat, în 18 iunie, numirea celor 11 membri ai Consiliului Autorităţii de Supraveghere Financiară, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PP-DD s-au retras din sală.

Astfel, Dan Radu Ruşanu a fost votat în calitate de preşedinte al ASF, Daniel Dăianu, prim-vicepreşedinte, iar Tudor Daniel George, Mircea Ursache şi Ion Giurescu au primit votul pentru funcţiile de vicepreşedinţi. Membri neexecutivi au fost votaţi Marian Sârbu, Biro Albin, Marian Mârzac, Corneliu Moldoveanu, Gheorghe Marcu şi Dorina Teodora Mihăilescu. Membrii ASF sunt numiţi pentru un mandat de cinci ani.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2013-07-04

TAGURI: verdict, CCR, ASF, constitutionala
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


Random imageUltimele stiri

loading...